Saptămânal pe hârtie, zilnic pe internet

Germanii de la Metro își vând magazinele din România, inclusiv cele două din Brașov

Grupul german Metro, primul retailer internațional intrat pe piața românească, și-a scos la vânzare 9 magazine din România,  cu garanția închirierii pe termen lung, după modelul testat deja anul trecut în Polonia, Ungaria și Cehia.

Oferta locală, evaluată la peste 100 de milioane de euro, poate atrage investitori de calibru, care încă nu sunt prezenți pe piața imobiliară din România, potrivit informațiilor obținute de Profit.ro.

„Pentru a crește gradul de competitivitate și eficiență și pentru a asigura consolidarea business-ului, Metro a inițiat un demers de tip Sale & Leaseback (vânzarea proprietăților deținute cu leasing ulterior pe termen lung). În contextul actual, în care piețele imobiliare rămân solide, prin această inițiativă, compania își maximizează poziția operațională puternică, asigurând lichiditățile necesare pentru noi investiții în aria comercială, dar și dezvoltarea de proiecte strategice pentru companie și pentru clienți. Astfel, portofoliul de câteva active identificate în România va fi comercializat cu suportul companiilor internaționale de consultanță  imobiliară, cu amendamentul ca aceste condiții propuse să fie favorabile și agreate de managementul companiei  pentru a fi vândute unui terț investitor. Magazinul va funcționa în aceleași condiții de până acum, beneficiind de un parteneriat de leasing pe termen lung și de flexibilitatea operațională, cu un termen inițial fix de leasing, dar cu opțiuni viitoare. Această strategie a fost realizată cu succes, de mai multe ori în cadrul grupului Metro, fiind aplicată pe proprietăți din Italia, Franța și, cel mai recent, în Spania și în Europa Centrală și de Est (de exemplu, Ungaria, Polonia, Republica Cehă)”, au transmis, pentru Profit.ro, reprezentanții Metro România.

Anul trecut, Metro Properties, divizia imobiliară a grupului Metro, a vândut 11 magazine din Polonia, Ungaria și Cehia unei subsidiare a fondului francez de investiții LFPI, într-o tranzacție de tip sale-and-leaseback, evaluată la peste 250 de milioane de euro.Comentarii
Loading...