Saptămânal pe hârtie, zilnic pe internet

Nici ,,ăștia” nu ne vor binele! Ne vor voturile și sufletele. Exact ca Satana! Ne vor sufletele.

Dr. Ioan Cătălin Denciu de la ATI Piatra Neamț!  A ars tragic secția ATI de la Spitalul din Piatra Neamț. Cu pacienți vii în ea! La fel cum a ars și secția de la Maternitatea Ghencea acum câțiva ani. Au pierit oameni. Din nou! Au pierit semenii noștri. La fel și la Colectiv. Slăbiciune de sistem? Greaua moștenire? Nepăsarea tipic românească care spune ,,Doamne ajută, merge și așa?”. Azi nu este vorba despre PSD, PNL, Pro România sau USR PLUS. Nu este vorba despre politicieni. Nici despre faptul că Județul Neamț este un județ ,,roșu”. Astăzi este vorba despre noi, despre mine și despre tine, și despre incapacitatea noastră cronică de a le spune ,,NU!” ălora care ne omoară din pix. Este vorba despre faptul că suntem needucați și săraci și furați sistematic. La fel cum pe indienii nativi din America, continent nou descoperit, conchistadorii îi prosteau cu o mărgea și o oglindă, pe noi ne-au prostit cu o găleată și un ,,kil” de ulei. Pentru că pe indienii, la fel ca și pe noi, nu s-a sinchisit nimeni să-i educe. Nu le-au vrut binele. Le-au vrut avuțiile. Și sufletele.

Nici ,,ăștia” nu ne vor binele! Ne vor voturile și sufletele. Exact ca Satana! Ne vor sufletele.

Să ne plângem morții! Să-i cinstim cum se cuvine. Alți inocenți uciși de deciziile criminale ale unor neaveniți, monștri incapabili de empatie. Ce cauți tu acolo să decizi pentru mine dacă tu nu-ți iubești seamănul?  

Dr. Ioan Cătălin Denciu! Acest nume va trebui să îl avem în minte în data de 6 Decembrie când vom merge la vot. El își iubește seamănul, a dovedit-o sărind în foc pentru el. Cu riscul propriei vieți! Să ne uităm bine de tot atunci pe liste când vom avea ștampila în mână. Și să ne întrebăm cine ar sări în foc pentru noi dintre cei ce ne cer votul? 

Dan VÂJU – #informatiabrasovului

Comentarii
Loading...