Saptămânal pe hârtie, zilnic pe internet

”Copacul familiei mele” – 100.000 de copaci nou plantați pentru un Brașov verde

Brașovul se află în topul celor mai poluate orașe la nivel european.

Este timpul să trecem de la politica declarațiilor la politica faptelor. În loc să dezbatem pe marginea celor 10.000 de copaci de care nu s-a atins nimeni, mai bine ne aplecăm asupra îngrijorărilor reale. Problemele de mediu, aerul poluat din Brașov rămân o rană deschisă, care sângerează în fiecare zi. Acest puroi care planează deasupra Brașovului îl putem sparge. Fără populism, ci prin acțiuni certe.

În următoarea ședință a Consiliului Local, la inițiativa liderului PNL Brașov, Adrian Ioan Veștea, consilierii PNL vor propune un proiect numit generic ”Copacul familiei mele”, în cadrul căruia vor fi plantați peste 100.000 de copaci, astfel încât fiecare familie din municipiul Brașov să aibă propriul copac, identificat printr-o plăcuță cu numele familiei care-l plantează. Va fi cea mai amplă acțiune prin care să atragem atenția asupra problemelor de mediu și vrem ca fiecare brașovean să fie implicat în construirea Brașovului verde.

Propunem ca acțiunea de plantare să aibă loc în primăvara anului viitor. Vrem să implicăm fiecare gospodărie într-un mod organizat, planificat, astfel încât fiecare să știe exact ziua și locul unde se va planta simbolul familiei lor.

”În loc să vorbim despre defrișări închipuite, mai bine plantăm. În loc să avem discuții inutile despre copaci pe care nu i-a tăiat nimeni, mai bine să facem din mediul curat o certitudine. În prezent, nu ne luptăm doar cu poluarea mediului, ci și cu poluarea cauzată de manipulare și amatorism. Invităm colegii USR din Consiliul Local și pe primarul Brașovului să susțină acest proiect, astfel încât să dăm dovada unui parteneriat veritabil pentru un Brașov verde. România de mâine se construiește pe certitudini și rădăcini sănătoase, așa cum au brașovenii. Un copac sădit este povestea unei generații. Prin acest proiect vrem să atragem atenția asupra problemelor de mediu și un semnal de alarmă pentru a proteja natura, pentru că protejând natura ne protejăm pe noi, oamenii. Politica construită pe certitudini înseamnă fapte, iar pentru realizarea acestui proiect invităm toate partidele din Consiliul Local să-l susțină. Alături de consilierii municipali PNL, vrem să oferim brașovenilor CERTITUDINEA unui aer curat”, a declarat președintele PNL Brașov, Adrian Ioan Veștea.

Biroul de presă PNL Brașov

Comentarii
Loading...