Saptămânal pe hârtie, zilnic pe internet

Pisicile cad în picioare. Sau nu !

Pisicuță pis,pis,pis,

Te-am visat azi noapte-n vis !

Te spălai, te pieptănai,

Funda roșie-ți puneai ! ……. << de ce tu, te primeneai ? >>

Hrrrrrrrrrrrrr….

Despre pisici este vorba. Vă amintiți de feblețile lui Accinte, prințesele fostului consilliul local Brasov?  Respectiv Alexandra Crivineanu, Anca Bertea si Roxana Cojocea ? Făcuse Accinte câte o pasiune pentru toate trei… Cu siguranță că vă amintiți. Am decis să dăm o raită prin revista presei și prin facebook, să vedem cum o mai duc și ce mai fac pisicile noastre alintate ? De ce am decis asta ? Pentru ca două sunt de la PSD, respectiv Anca Bertea și Alexandra Crivineanu și una este de la PNL, adica Roxana Cojocea. Sa vedem cum au “picat” după alegerile astea nefaste…

Să incepem cu Prințesa de Marțipan (Roxana Cojocea), cum a numit-o Accinte atunci, pentru faptul că la fiecare Consiliu Local era îmbrăcată în mov sau roz, mai mult mov și că nu vorbea niciodată. Pai ce, marțianu vorbește? Ce face acum? Acuma se pare că este bine, e foarte bine, nu că înainte ar fi fost rău!  A început chiar să și vorbească. Jur, pe cuvantu’ meu! Ne spune cum salvează schiul românesc! Il salvează într-o conferință de presă ! Deci e bine. Pisica asta a picat în picioare.

Acum plecam pe mare cu Alexandra Crivineanu. Cu ce se mai ocupă “Crivi” a brașovenilor, sau “Alex”, cum am auzit odata un lup bătrân, alintând-o … ?! Păi ce să facă? Face și ea foarte bine …sailing, croaziere, concedii …., deci și pisica asta a picat în picioare.

Anca Bertea ? Dna doctor? Dra doctor… că nu mai știm….. Ei aici avem un adevarat foileton, demn de “Linia maritimă Onedin”, pentru cei care –si amintesc, pentru cei care nu, căutați pe Google. Ca să fie mai simplu, cităm rezoluția unui judecător : ”Solutia pe scurt: În baza art. 234 C.p.p. admite propunerea de prelungire a arestării preventive formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Braşov, cu privire la inculpaţii: 1. BERTEA DORU DUMITRU …..”

Ce s-a întâmplat de fapt ? În martie, anul curent, pe vremea în care încă toți credeam în zeul COVID, Anca Bertea pleacă prin demisie de la DSP, unde era directoare, motivând că instituția nu este pregătită pentru criză.  Păi tu ce-ai făcut pisoi, cât ai fost directoare? De ce nu este pregătită instituția? După demisie, firma familiei Bertea începe să aibă contracte multe cu statul, majoritatea cu Spitalul Municipal Odorheiu Secuiesc, fără licitații pentru că este virus în aer. Adica DSP nu e pregătită de criză dar, vânzări facem după ce am plecat de la DSP. Și cum dracu de tocmai fosta directoare e cea care vinde în draci? Printre altele a vândut la Spitalul de Boli Infectioase din Brașov un utilaj medical la valoarea de peste 170.000 de euro, în condițiile în care el valora 90.000 de dolari. Cu 90.000 de dolari a cumparat institutul Național “Matei Balș”, un utilaj similar. Nu mai reluăm și lungim povestea care a facut deliciul internetului și a ziarelor acu’ câteva luni, spunem doar că prințesa a fost pusă în funcție cu sprijinul domnului Iluna Kadaș și a disparut din viata publica odată cu dumnealui. Problema este că domnul Kadaș, protectorul, este în arest preventiv, deoarece nu era chiar străin de acele prețuri umflate, dumnealui deținând funcții mari la acea vreme. Nu prea ești bine pisoi, protectorul e la bulău, familia cu dosar penal …te-ai cam Kădășit și-ai dat cu noada de trotuar !

Deci, cum spuneam : “Pisicile cad in picioare. Sau nu!”

ACCINTE

(si cum ar zice Russel Case in Independence Day : “Hello boys!!! … I’m baaaaaaaaaack!)

Comentarii
Loading...