Saptămânal pe hârtie, zilnic pe internet

”REVOLUȚIA” ÎȘI DEVOREAZĂ COPIII

Clotilde, fantoma timpului iti spune : “te astept!” 

Revoluția franceză . La data de 05-04-1794, Georges Jaques Danton, unul din stâlpii și gânditorii Revoluției Franceze era dus legat cu mâinile la spate intr-o telegă, către ghilotină, fiind condamnat de către o mascaradă de tribunal revoluționar “cetățenesc”, pentru pricini “antirevoluționare”. Absolut grotesc!  Văzându-l pe Robespiere la balconul oficialităților, îi strigă “Je vous attende mesieur!”, în traducere : “Vă aștept, domnule !”. Adică il așteaptă în lumea de dincolo. Și așa a fost, în 28 iulie 1794 în decurs de nici trei luni, Robespiere, un alt titan al Revoluției Franceze a fost și el ghilotinat, fiind condamnat de către un, la fel, tribunal cetățenesc, pentru aceleași vini “antirevoluționare”. Hilar!

Revoluția rusă! Leon Trotki, strateg și adevărat părinte al revoluției bolșevice rusești, pleacă în exil din Rusia în Mexic și nici acolo nu are scăpare . Este împușcat în somn, în cap, în propria casă din Mexic la data de 21 – august – 1940.

Începuturile comunismului în România. Lucrețiu Pătrașcanu, unul din artizanii implementării comunismului în România, unul din oamenii de bază ai construirii temeliei comuniste la noi în țară, Este arestat de către oamenii lui Gheorghe Gheorghiu Dej și după lungi interogatorii este împușcat în ceafă în ziua de 17 – aprilie – 1954

Revolutia Română din 1989. Vă amintiți în nopțile acelea la televizor, în jurul lui Iliescu, a lui Petre Roman, a lui Brucan, …etc, erau câteva personaje care i-au însoțit tot timpul, unii civili, unii militari. Ei bine, aproape toți care au fost în jurul lor, au murit in condiții suspecte sau în accidente stupide, hilare!

#rezist. Stați liniștiți nu a murit nimeni la USR-Plus, dar la mâncătorie si la “săpat groapa altuia” parcă sunt fruntași. PNL și PSD, ar trebui să-și ia carnetele și să ia notițe, să învețe de la ăștia micii cum se “sapă” cu atitudine civică și cu aplomb cetățenesc.

Moulin Rouge nu crede-n lacrimi!

Să începem cu franțuzoaica numarul unu a țării. Americanii au Prima Doamnă, noi avem Franțuzoaica Națională și anume pe Clotilde Armand.  Stiripesurse.ro si Bugetul.ro, ne anunță de faptul că scriitorul Alex Tocilescu – fost membru USR – ne dezvăluie chestiuni intestine din partidul tfl-ist. Și anume, în urmă cu câțiva ani, un oarecare Cristi Bulfon, membru USR a susținut un proiect de reabilitare pentru un pod CFR din Constanța. I s-a atras atentia că acest lucru cam încurca anumite planuri ale Franțuzoaicei Naționale si că aruncă ceva umbră peste strălucirea proiectelor novatorii ale Gavrochei și că ar fi bine să renunțe. Inconștientul tânăr, frumos și liber – care chiar credea în sloganurile răcnite isteric pe stradă – ignoră avertismentele. Si ce se întâmplă? I se găsește o înțelegere scrisă de colaborare cu Securitatea lui Ceausescu, semnată la varsta de 18 ani, fără de care nu s-ar fi putut angaja la un hotel pe litoral unde veneau straini.  Cristi Bulfon se apără, susține în fața solemnei “comisii adhoc de partid” – o maimuțăreală, vă amintiți cred ce am povestit de Danton și Robespiere – adunate în biroul respectiv,  că nu a făcut poliție politica si ATENȚIE, primește de la CNSAS o scrisoare care spune foarte clar că nu a făcut poliție politică și că nu a colaborat practic în nici un fel cu securitatea. Nu contează, Moulin Rouge nu crede-n lacrimi, maimuțăreala de comisie adunată solemn hotărăște că omul să fie dat afară din USR.

Mergem mai departe, mai deunazi, dl Claudiu Năsui, ministrul tfl-ist al economiei, numește în funcție de director general adjunct la ministerul pe care-l conduce pe numita Claudia Florina Prisecaru, care are o decizie nedefinitivă de colaborare cu Securitatea. Vă rog să luați aminte de faptul ca dl Bulfon, are o decizie definitivă de necolaborare cu Securitatea, în sensul că a semnat, dar n-a turnat. Ei bine, nu contează, numita Claudia Florina Prisecaru este susținută de Greuceni din USR, inclusiv de Primă Franțuzoaică a Țării, care rade imbecil și cabalin în poza de numire, dar care l-a dat afară din partid pe Bulfon, care are decizie ca NU a colaborat. Ei, cum e cu integritatea? Ce să mai spunem “mam’selle” Armand? Îl parafrazăm pe compatriotul dumneavoastră Danton, parafrazăm istoria Franței și vă spunem dumneavoastră : “le fantome du temps vous attende, Clotilde “ , “fantoma timpului te-așteaptă, Clotilde”, așa cum l-a așteptat Danton pe Robespierre pe cea’ lume …. si nu l-a așteptat mult.

Cine nu cunoaste istoria riscă să o repete. Acesta este un adevăr deja “fumat”, dar din păcate mai actual ca oricând! Cine ar fi spus vreodată că la USR se poate întâmpla să aibă loc execuții politice sau maziliri pe baza de rivalități? Nimeni nu ar fi crezut, că în sânul tinerilor frumoși și liberi, animați de civism și de sentimente pure si înălțătoare se poate întâmpla așa ceva! Ei bine vă înșelați amarnic, astfel de “lucrari” au loc chiar și la USR, da, la tinerii frumoși și liberi care se mănâncă între ei ca hienele. Vom continua cu astfel de întâmplări tfl-iste. Avem tolba plină. Chiar și despre tefeliștii brașoveni.

Bogdan Gabriel

Comentarii
Loading...