Saptămânal pe hârtie, zilnic pe internet

Somnul Mutului Suprem naște monștri

Mutul suprem tace pe limba germană și trage niște sfori, ce sfori că sfoara e subțire, trage niște odgoane din acelea marinărești. Îl cam arde pe suflețel, îl seacă la lingurică faptul că toate belelele din lumea asta, numai în mandatele lui se întâmplă. Și înjură înjură temeinic pe germană în gând când își amintește asta. Metodic, curat, nemțește.

Când a fost nenorocirea de la Colectiv, i-a luat repede gâtul lui Ponta, de nici n-a piuit săracul. Că nu suporta să-l știe pe plagiator boier peste banii de la buget, mai ales că-l sărise în luptă dreaptă la urne. Avea planuri mari de tot știindu-l răpus pe Ponta. Și a fost liniște un an.

Liniște nemțească cu Cioloș prim-ministru. Condamnat să facă în așa fel încât să iasă bine la alegeri în 2016. Și n-a ieșit bine la alegeri. Scăpase de Ponta și dăduse de Dragnea. Și umbla Dragnea cu aia a lui Terente în pantaloni, mare cât procentul de la urne. Și o arăta oricui vroia să o vadă. L-au ars rău pe Mutul Suprem băieții lui Dragnea în 2016. Așa de rău că n-a mai reușit să se odihnească temeinic, așa cum era obișnuit, până la alegerile din 2019. În primăvara 2019 la europarlamentare l-a ușuit pe Dragnea la beci, mai, mai că răsărise soarele pe strada lui ( de fapt luna, ca să poată dormi liniștit ), apoi în decembrie i-a dat un brânci fatal lui Viorica de la Palatul Victoria și din viața politică.

Și l-a pus pe Ludovic Orban să servească pe la mese, să pregătească alegerile din 2020. ,,Poate, poate” bombănea Mutu în germana aia a lui. Și când se proptea el mai bine în tăblia patului, și își calcula prin somn cum face praf PSD-ul la alegeri, na că vine ghinionul. Ce ghinion, de-a dreptul nenorocire! Cu Covidul, cu lock down-ul, cu scăderea economiei, și îi rade un dos de palmă prin somn de îi tremură suflețelul ăla al lui mic de profesor mut de fizică. Pentru că a înțeles atunci, pe muțește, semiamorțit așa cum era, fiind proaspăt sculat din hibernare, că dacă iese rău cu Covidul și pune presiuni nesimțite pe populație în an electoral, la alegeri vine PSD-ul pe cai mari și îi arată după aia Ciolacu aia a lui Terente de defila Dragnea cu ea prin pantaloni în 2016. Și a fost pe muchie în decembrie 2020. Era s-o vadă p-aia a lui Terente din nou. Ce să mai, chiar a văzut-o. Atât de mult a stat cu ochii beliți pe aia a lui Terenete ca să nu i-o arate din nou PSD-ul, de a făcut conjunctivită și n-a văzut cum a scăpat AUR-ul în parlament cu Șoșoaca în frunte.

Și de atunci, deși nu-l mai vedem la față, îl simțim. Îl simțim cum înjură educat, nemțește în gând și mai dă telefoane. Ba îl prostește pe Cioloș ca să-l prostească pe Barna, ba îl prostește pe Câțu, ba a scăpat de Orban de l-a pus șef la deputați, ba l-a înfipt pe Sorin Câmpeanu la educație. Parcă îl și văd cum le toarnă în ureche să stea naibii pe fundul lor, cuminței și să pape tot. Că Mutu l-ar fi vrut pe Cioloș prim-ministru și o majoritate PNL-USR, cu PNL-ul la butoane și USR pe post de vuvuzelă, ca un ultim cântec de lebădă, înainte să ne bage în corzi neomarxismul triumfător. Care vine, vine, vine, calcă totul în picioare. Ghinion Mutule! N-a fost să fie chiar așa cum ai vrut tu nici de data asta.

Cum adică vine neomarxismul peste noi? Păi așa vrea Bruxelles-ul, ce mai comentăm? Am vrut civilizație, mall, supermarket și vaccin? Am vrut. Păi astea vin la pachet cu neomarxismul, LGBTQ, curcubee și moaca lui Lenin. Că așa e trendul, asta se consumă acum. Și Mutul Suprem știe. Știe și tace! Știe, tace și îi ține pe prostovani la guvernare ca pe miei în țarc. Le mai dă câte o mână de fân când se încaieră și mai înjură în gând o dată. Pe nemțește, ordonat, curat. Și se gândește că ce bine ar fi fost dacă ieșeau planurile așa cum le-a visat în pătuțul lui cald de la Cotoceni. Visa un final de mandat de vis, de-l pomeneau în cărțile de istorie peste 100 de ani. Lângă Regele Carol I, Cuza, Mihai Viteazu, Ștefan Cel Mare Așa, ciuciu și un praz verde, pardon sparanghel verde.

Și mai înjură un pic în gând când se gândește cum o să-l sprijine pe Cioloș în 2024 la președinție. Curat, frumos, ordonat, nemțește. Că ăla, Dacian, dacă ar fi alegeri pe bune, n-ar ieși președinte nici la el pe scara de bloc. Și se mai gândește că dacă Șoșoaca o ține tot așa încă 3 ani o să fie următorul președinte. O să o voteze românii nu de frumoasă, ci de râioasă. Pentru că poporul vrea cu toată sinceritatea să-i vadă pe ăștia care ne conduc și ne promit, cum se tăvălesc în chinuri. Măcar înjurați cu poftă să fie, dacă altceva nu li se întâmplă. Chiar și pe ăștia de la USR-ul care au promis că fac și dreg. Au făcut și vor face exact nimic. Pe de o parte pentru că nu-i lasă ,,scârbele” astea de la butoane, și pe de altă parte pentru că în afară de lătrat în stradă și pe Facebook nu sunt în stare de nimic. Pentru că o au mică. Și zbârcită. Și ei zic că o țin pe dreapta, dar de fapt e pe stânga. Când s-au văzut pe scaune și portofolii la stat s-au cam, mă scuzați, răhățit în pantalonași. Realitatea e diferită față de ce visau ei pe la ședințele de partid. Ei n-au știut că foamea bate frigul. Au aflat acum. Ăștia sunt buni doar să construiască lumi virtuale și să protesteze la ziduri. Așa că vine Șoșoacă pe turnantă cu pedala la podea și rade tot. Electoral vorbind.

Mutule, n-a făst să fie. Ghinion! Lasă că te obișnuiești cu ideea între două reprize de somn, sprijinit bine în tăblia patului și cu draperiile trase. Îmi imaginez ce moacă o să ai când o să-i dai lui Șoșoaca cheile de la Cotroceni în 2024. La ce debit verbal are asta, tu n-apuci decât să înjuri eventual în gând. Curat, ordonat, nemțește. Metodic. Zece ape nu te spală până semnați procesul-verbal de predare primire după ce o să auzi tot ce are de spus. După care du-te să te culci că ai cam obosit degeaba.

Dan VÂJU

 

Comentarii
Loading...