Saptămânal pe hârtie, zilnic pe internet

O mie și Una de Nopți userito-plusiste

Povestirea originală este despre Regele persan și noua sa mireasă. Regele, Shahryar, după ce a descoperit infidelitatea primei sale soții a executat-o și a declarat toate femeile ca fiind infidele. A urmat o succesiune de căsătorii cu virgine, doar pentru a le executa în dimineața următoare nunții. În cele din urmă, vizirul său nu a mai găsit nici o virgină. Șeherezada, fiica vizirului, s-a oferit pe sine ca să fie următoarea mireasă, iar tatăl său a acceptat cu greu de nevoie. În noaptea nunții, Șeherezada îi spune regelui o poveste, doar că nu o termină. Regele în așa fel este obligat de curiozitate să o lase în viață ca să poată afla finalul poveștii. În noaptea următoare, imediat ce termină de spus povestea, începe alta, repetând astfel obiceiul 1001 de nopți. În final, ea dă naștere a trei fii, iar după cele 1001 de nopți, sultanul îi anulează pedeapsa cu moartea și trăiesc fericiți.

 

O mie și Una de Nopți  a fost și va rămâne una din cele mai frumoase cărți care ne-a încântat copilăria. Și pe atunci, între două povestiri trăgeam cu urechea la Vocea Americii sau la Europa Liberă. Așa am aflat cum s-a făcut colectivizarea forțată și cum au fost decimate intelectualii, preoții și toți cei care dețineau fabric și pământuri. Burghezi domnule! Și în locul lor au apărut de nicăieri activiștii adunați din drojdia societății. Inculți ușor de spălat pe creier, indivizi la care ura putea să fie ușor inoculată. Vremuri apuse!

Acum, după 30 de ani de la Revoluție(eu prefer să-i spun lovitură de stat) a apărut un nou curent, un curent reformist. Din păcate cu foarte clare tendințe de stânga. Deci neomarxiști.  Iar noii activiști sunt oameni educați, majoritatea cu studii superioare. Mulți dintre ei au studiat chiar și în universități cu renume din alte țări. Și mulți cu burse din  diferite fonduri , majoritate lor alimentate de celebrul Soros.

Ce au în comun noii activiști față de cei vechi? Limbajul și comportamentul! Scuipă, înjură jignesc. Oricine este în dezacrd cu ei este declarant communist și expus oprobiului public! Un fel de tribunalul poporului, dar nu în sala tribunalului ci pe facebook.

Sunt acei tineri activiști care înjurau pensionarii pe motiv că erau votanții PSD sau PNL. Și acum sunt aliații sau mai bine spus acoliții celor de la PNL. Nu a fost greu să facă asta, în fond doar un mic jantaj: fără noi nu faceți majoritate! Plus ceva influențe externe de la Înalta Poartă de la Bruxselles! Că doar de aia suntem colonie, să executăm ce ordonă stăpânii!

Hai să revenim la Brașov, la neomarxiștii locali.

Avem și noi progresiștii noștri. Ca și în alte localități, oamenii au votat schimbarea. Lucru firesc și normal, mai ales în rândul tineretului. Chiar și printre persoanele în vârstă au existat suficienți oameni care au votat alianța USR+PLUS.Aici a contribuit foarte mult acțiunile inițiate și derulate de Flavia Boghiu(USR) în perioada în care am fost închiși în case. Cu o armată alcătuită din membrii USR și completată de oameni de bună credință au ajutat persoanele aflate în dificultate, în special persoane în vârstă. Lăudabil, dar totuși campanie electorală mascată. Dar asupra doamnei vom reveni cu un material dedicat special. Despre Mălin.

După cum se stie, primarul facebook, în fapt actualul primar al Brașovului, în timp ce ocupa un fotoliu călduț de parlamentar coordona filiala locală de la Brașov. Filială condusă de numitul Codruț Bucur. Acesta s-a remarcat în vara anului 2018, împreună cu alți colegi de partid când au mers în fața hotelului ARO unde le-au strigat parlamentarilor și europarlamentarilor PSD tot ce le-au venit la gură, dar cuvinte care nu fac cinste unor oameni care au pretenția că sunt integri și care declarativ vor șă schimbe în bine societatea.”Șobolan”, ”Mizerii”, ”Ești un gunoi”, ”Ești un om de căcat”.”Gunoiul”, așa a strigat către un europarlamentar tânărul progresist. Comportamentul integrului a fost clar demn de locuitorii mahalalelor de altădată, nicidecum de politicieni cu pretenții de apărători ai democrației.

Codrut Bucur Scuipilici
Codrut Bucur Scuipilici

Ulterior, individual și-a dat demisia din postul de președinte USR Brașov, că vezi Doamne, și-a asumat!Sanchi, demisie de ochii lumii, pentru că tupeistul a revenit la conducere și a ajuns și consilier județean! Probabil că dacă un pesedist sau un penelist ar fi făcut acest lucru era imediat chemat cu mânie proletară în fața tribunalului poporului. Ăla de pe facebook! Și că să știm cum stă treaba, când domnul parlamentar Coliban actualmente primar i-au fost solicitate explicații legate de comportamentul subordonatului politic, acesta a făcut pe niznaiul. De fapt cred că la durut nici în dos, din moment ce și-a propulsat săgeata pe listele de consiglieri județeni.

Și cum orice colivă(că așa găndește domnul Colivan) trebuie ornată corespunzător, i-a pus o bombonică! A cerut postul de prefect al Brașovului pentru progresistul Bucur. Ghinion, a trebuit să se mulțumească doar cu postul de subprefect. Oricum este prea mult pentru un personaj ca Bucur. Dar na, dacă ști să scuipi, să jignești și să dai picioare în portiere primești răsplată. Chiar dacă nu ai habar de administrație.

Partid nou, obiceiuri vechi! De asta am spus în deschiderea articolului că noii activiști față de cei vechi au în comun limbajul și comportamentul! Scuipă, înjură jignesc. Cu toată educația lor! Nu contează, să le trăiești don subprefect!

Bănuiesc că este doar începutul ”depolitizării”. Useriștii, ca și cei de la PLUS sunt în epoca postflămânzeală. Vor cere PNL-ului din ce în ce mai mult! Mai multe posturi din care SCUIPILICII  lor vor continua BUCURoși propaganda neomarxistă și vor încerca să facă prozeliți. Și chiar vor avea nevoie, pentru că oamenii de bună credință care i-au votat pentru schimbare se vor lămuri pe cine au votat. Cu scârbă, dar se vor lămuri.

Întrebările mele de azi sunt către domnul primar Coliban: unde este domnule transparența pe care o clamați? Că văd că jucați dea secretizarea. Vorbesc de auditul pe care l-ati comandat la primărie. De ce să fie secret? Din două motive bănui eu: ori iese bine pentru vechea administrație și atunci vă întrbăm unde este greaua moștenire lăsată de Scripcaru, ori descoperiți nereguli și veți folosi auditul ca motiv de șantaj politic. Așa, ce facem domnule Coliban, avem metehnele vechilor partide și numim în posturi politrucii noștri, ”că ai noștri e mai buni ”decât politrucii lor? Eu vă sugerez să o luați mai ușor cu pianul pe scori, că ajungeti să puneți pe bune o bomboană pe coliva USR. Si Colivan o să vă rămână numele, nu Coliban! Amin!

Alexandru PETRESCU

 

Comentarii
Loading...