Saptămânal pe hârtie, zilnic pe internet

Când te laudă Tamas Sandor ai o problemă ca român Boricene!

Dacă tot ne-am ”specializat” pe subiectul subprefecți vă propun să trecem și pe la Covasna. În 14.01.2021 apărea o știre interesantă pe Știri pe Surse . Mai exact liderul UDMR Covasna, Tamas Sandor declara că organizaţia pe care o conduce susţine numirea subprefectului Cosmin Boricean în funcţia de prefect al judeţului: “Îl susţinem pentru funcţia de prefect (…) A dovedit, în primul rând, că este un om cu suflet, parolist, iar de când este în funcţia de subprefect a dovedit că este şi un bun profesionist şi un organizator bun”.

Și de aici au apărut întrebările. La o primă documentare am observat că toată lumea se ferea de subiectul Boricean, fapt care ne-a dat mult de gândit. Așa că am investigat subiectul într-un mod mai delicat: cu metode și mijloace specifice! Și am tras urătoarele concluzii:

Boricean Cosmin este un carierist de meserie. A reușit să fenteze munca la greu iar apartenența politică l-a propulsat pe plan local.Profitând de proptelele din PD, Boricean este inițial numit șef la Poșta Covasna unde reușeste cu greu să semneze condica și să încaseze un salariu frumușel. Asta in timp ce era și președinte PD Sf.Gheorghe. După căderea lui Băsescu apare o ușoară schimbare în cariera lui Boricean fiind schimbat din funcția de director. Dar cățeleala politică nu se lasă și îi este asigurat un postuleț mai mic, tot la Poșta Covasna – Director de marketing.

În anul 2016 după fuziunea PD-PNL, Boricean devine copreședinte al filialei PNL Sf. Gheorghe iar ulterior și secretar general al PNL Covasna. Tot în 2016 devine și consilier județean. Cât ocupă funcția de consilier județean ”este împrietenit” cu Tamas Sandor, cu gudurerile de rigoare. Unisens, desigur!

În toată această perioadă, Boricean are grijă pedelizeze organizația și să înlăture pnl-iștii adevărați și ține aproape de Tamas. Obține astfel un apartament ANL la Sf.Gheorghe deși nu prea îndeplinea condițiile. Tot pe baza ”felațiilor politice cu UDMR reușește să să-și avanseze soția din postul de casnică în postul de angajată APIA Covasna, pe un salariu frumușel.

Interesantă ascensiunea acestuia, dar ținând cont de trecutul lui se pare că cineva ”are grijă de el”. Pentru că în trecut, tinerel fiind a început ”să calce cu stângul”. Prima dată în anul 1999 când venea de la o petrecere. Fără permis de conducere a trecut la volanul mașinii prietenei lui și a proptit mașina așa de bine că biata fată a murit (la 18 ani) după o lungă agonie. Plus pasagerii din spate răniți grav. Gurile rele spun că era și bine abțiguit, așa cum îi mai place și acum, dar la dosar nu am găsit nimic despre starea de ebrietate. Rezultatul? Un suflet nevinovat trimis la ceruri, o condamnare cu suspendare și o posibilă racolare(protecție), așa, ca un contra-serviciu.

Îi recomandăm domnului Boricean să meargă cu flori la mormântul fetei, că de la acel moment se pare că și-a început cariera.

Așa! Unul dintre acoliții lui Boroian este Olimpiu Floroian. Cei doi nu au nici o suferință morală în a se pune la dispoziția UDMR Covasna. Deși se erijează în vectori de imagine și lideri ai comunității românești, ei fac jocurile UDMR și respectă politica lui Sandor Tamas. Boricean ca subprefect mult lăudat de Tamas iar Floroian mai din tufiș, dar cu recompense substanțiale. Nu o să detaliez acum, dar cu ajutorul celor doi ”români verzi”  se fac chefuri prin cabanele direcției silvice sub directoratul lui Muntean Alexe Gheorghe. Tot sub umbrela acestora au loc și vânători prin pădurile Covasnei la care participă chiar șefi din poliția Covasnei. Acum nu credem că are legătură cu faptul că don Floroian are cumnat chiar pe șeful IPJ Covasna(Trăistaru Lucian) Suze, fost șef, acum doar adjunct. Dar tot este bine, ca să nu fie rău!. Su îmi aduceți aminte să revin pe subiectul Muntean care are și un dosar penal pentru braconaj! Adica lupul paznic la oi. Adică braconaj la specia lup!

Sunt multe de dezvăluit și vom  reveni. Cert este că cei doi ”combinatori ai PNL Covasna” au prăbușit total comunitatea românească și au făcut-o preș în fața revizioniștilor șovini. Bravo mă!

Hai iar doar la Boricean! Ca ”un păune care este el” , omul repostează pe contul de facebook  o poză din 2018. La o discuție despre individ purtată cu un fost șef al unui serviciu secret de acolo eu am reparcat că omul așteaptă numirea și se împăunează. Interlocutorul a spus altceva ce trebuie musai reținut.

  1. Când te laudă Tamas Sandor ai o problemă ca român Boricene!
  2. Omul are doar grijă să fie cât mai conspirativ și subliminal într-o filozofie existențială de tip Hegel.
  3. Este un mod discret de a transmite că nu uită serviciile și că va face la rândul său servicii.

Pentru azi atât despre Boricean, Revenim noi. Închei doar cu o tristețe cam mare. În 14 martie este Ziua solidarităţii cu românii din judeţele Covasna, Harghita şi Mureş. Care solidaritate nea Boricean? Poate solidaritatea cu Tamas. Se aude la PNL?

Alexandru PETRESCU

Comentarii
Loading...