Site icon Gazeta Brașovului

Elevii vor completa un chestionar pentru a evalua profesorii

Ministerul Educației din România a publicat pe contul de Facebook o fișă de evaluare a profesorilor de către elevi. Practic, fiecare elev va completa un chestionar în care va nota cu calificative de la 1 la 5 activitățile întreprinse de către profesor la clasă. Cerințele completării respectivului chestionar sunt utilizarea unui limbaj decent și justificarea opiniilor.

Cel care va completa chestionarul va rămâne anonim.

Aș putea spune că s-a răsturnat lumea cu susul în jos, dat fiind faptul că acum fiecare elev are capacitatea de a da note profesorului, ca atare, o eventuală interpretare corectă a datelor va contura o direcție optimă în ceea ce privește educația. Dar să nu ne hazardăm în a concluziona. Sunt în stare să pariez faptul că acele fișe vor fi scrise după dictare la clasă. Și asta pentru că nu avem în cultura noastră împământenită capacitatea de a da un feedback constructiv. La noi feedback înseamnă să dai o anonimă dură și care de obicei n-are legătură cu realitatea. Ca să se simtă bine destinatarul. Feedback-ul la noi e un fel de bâza, în care cel care o încasează de obicei e cel care a picat ,,fazan”. Aștept să văd fețele plânse ale doamnelor profesor mai slabe de înger, când activitatea ,, sindicalistă ” a elevilor le va înfiera cu mânie proletară. Și aș mai vrea să văd curricula ministerului schimbată pe baza feedback-ului elevilor.

Și în ultimul rând mă gândesc ce feedback ar fi primit profesorul de fizică Iohannis la clasă, dacă în fața elevilor vorbea cum vorbește la televizor, într-o vizibilă disociere mimică – discurs.

 

gazetabrasovului.ro

#gazetabrasovului

Foto – Facebook

Exit mobile version