Site icon Gazeta Brașovului

( Pamflet ) – Dacă ar fi ajuns Ialomițeanu primar?

Mă tot gândesc ce întorsătură politică și administrativă ar fi avut Brașovul dacă, să zicem ieșea primar Ialomițeanu. Te lua somnul instantaneu când deschidea gura pe la vreo televiziune, sau dacă organiza vreo conferință de presă. El și cu ,,proiectele lui” pentru Brașov, icoane plimbate cu alai pe la biserici și ,,Senatul Pensionarilor”. Ar fi scos din joben vreo chestie de genul tramvaiului ( da știu, huo )? Sau ceva de genul platformei de la CET, așa cum a clocit-o Coliban? Nu cred. Cred că s-ar fi înșurubat bine de tot în scaunul lăsat gol de George Scripcaru și ar fi continuat pe aceeași linie. Nu mai pupam noi proces cu P&P sau fuga unora din Primăria Brașov spre Primăria Ghimbav cu scop de regrupare. Pupam doar un discurs de tipul ,,ciorbă lungă” asezonat cu tot felul de chestiuni tehnice din portofoliu de finanțist de frunte, de sforaia tot auditoriul după zece minute. Trebuie să recunosc că nu-mi pot imagina altceva.

În loc de festival de muzică electronică e posibil să ne fi propus celebrul ,,Cerbul de Aur”, sau un festival de romanțe de inimă albastră. După cum începuse în campania electorală cu icoanele și alaiuri de preoți, acum după 7 luni de la alegeri încă mai sfințeau prin primărie. La ședințele de consiliu local cădeau răpuși prin mesmerizare toți consilierii mai tineri, și ridicau mâna la vot doar, doar de scapă odată de ședințele stufoase și plicticoase asezonate cu jargon tehnic de economist.

Oare se dădea pe Facebook ca actualul? Ieșea la raport vineri seara? Că de plimbări pe jos în scop de întâlniri cu cetățenii am fi avut parte, Ialomiteanu fiind un fan înrăit al mersului pe jos. Îl și văd în parcul pensionarilor cocoțat pe o bancă și conferențiind pe teme de administrație publică locală, și pe liota de șahiști, tablagii și jucători de „66” cu gura căscată la el, cum le explică politica bugetară a Brașovului.

 

Vâju Dan

#gazetabrasovului

gazetabrasovului.ro

Exit mobile version