Site icon Gazeta Brașovului

Primarul Moscovei, Serghei Sobyanin – A sosit o nouă mutație, o nouă tulpină este activă. Este mai agresivă, este mai greu de recuperat, se răspândește mai repede

Cu doar 11 procente din populație vaccinată la nivel național, Rusia se confruntă cu o creștere a cazurilor de îmbolnăviri conform The Telegraph. Cifrele care vor fi raportate astăzi probabil vor fi cele mai mari de la începutul pandemiei, autoritățile așteptându-se la aproximativ 9000 de de cazuri

„ A sosit o nouă mutație, o nouă tulpină este activă. Este mai agresivă, este mai greu de recuperat, se răspândește mai repede. Este mult mai probabil să pătrundă în sistemul imunitar al unei persoane”, a spus Sobyanin, potrivit agenției de știri RIA, la o întâlnire cu sectorul HoReCa.

Autoritățile moscovite măresc rapid numărul de paturi din spitale, pentru a fi pregătite pentru un posibil aflux de pacienți. “Această dinamică este destul de neașteptată, dat fiind faptul că peste 60% dintre moscoviți fie au trecut deja prin boală, fie au fost vaccinați. Nu ne așteptam la o creștere a numărului de cazuri, ci la o scădere”, a mai spus Sobyanin, în ciuda faptului că  doar 14% dintre moscoviți s-au vaccinat cu cel puțin o doză de vaccin, față de o rată de vaccinare de 11%, la nivel național, asta deși vaccinul Sputnik V a fost disponibil la liber încă din decembrie, la Moscova.

„Suntem foarte aproape de a lua decizii mai stricte, temporare, dar mai stricte”, a mai adăugat Primarul Moscovei.

Autoritățile de la Moscova au anunțat ieri ca fiind obligatoriu pentru fiecare instituție de a vaccina în cel mult o lună cel puţin 60% dintre angajaţii din comerț, educație, sănătate și transport public.

#gazetabrasovului

gazetabrasovului.ro

Exit mobile version