Site icon Gazeta Brașovului

Festival de muzică electronică – Brand al Brașovului ?!

În urma apariției în presă a comunicatului trimis de către Primăria Brașov, în care actualul edil ne transmite faptul că, cităm  ,,…sperăm ca Brașovul să devină din ce în ce mai atractiv din punct de vedere al evenimentelor și al festivalurilor pe care le organizează”, realizatorii emisiunii ,,Trend 21” au obținut în exclusivitate pentru Gazeta Brașovului TV un interviu cu Allan Hardenberg, CEO al companiei ALDA Holding.

ALDA (parte din grupul INSOMNIAC si LIVE NATION) este liderul mondial ai scenei electronic dance music, avand la activ peste 2000 de festivaluri în 87 de tari.

ALDA, companie care organizează peste 350 de show-uri și au peste 30 de branduri de evenimente muzicale vizitate de milioane de participanți din întreaga lume, propune un nou proiect care va contribui la dezvoltarea pieței de evenimente muzicale live din România și își propune să atragă festivalieri din întreaga lume, care se vor reuni la Brașov pentru prima ediție a acestei sărbători muzicale de mare amploare. Iar acesta va fi doar începutul.

De la faimoasa emisiune „A state of trance” a lui Armin Van Buuren la show-urile lui Tiesto, Hardwell, scenele trance din cadrul Tomorrowland, Ultra Music Festival, AMF, ADE, ALDA, avand birouri în 70 de țări cu sediile principale în Amsterdam, Los Angeles, Hong Kong și Koln, acoperă tot globul, și este pe buzele tuturor celor ce apreciază muzica de bună calitate.

ALDA este compania ce continuă să lanseze, să inoveze și să dezvolte proiecte de succes, completând palmaresul evenimentelor memorabile, precum: binecunoscutul AMF din Amsterdam (Amsterdam Music Festival) și EDC (Electric Daisy Carnival) din Las Vegas, cel mai mare festival internațional dedicat genului EDM (electronic dance music).

Realizatorii emisiunii Trend 21 de la Gazeta Brașovului TV, Andreea Angheloiu și Mihai Țuțuianu au adresat un set de întrebări în cadrul unei videoconferințe pe Zoom, lui Allan Hardenberg, în încercarea de a contura magnitudinea acestui tip de festival, în contextul în care Brașovul are nevoie la nivel de imagine, să figureze pe harta mondială a festivalurilor . ( N.R. – interviul a avut loc în limba engleză ).

Q: Mihai Țuțuianu

”Bună ziua Allan, îți mulțumesc pentru faptul că ai onorat invitația publicației noastre de a acorda un interviu pentru Brașov și pentru brașoveni. Începem cu o primă întrebare, de ce ar alege o companie de talie mondială un oraș ca Brașovul pentru a organiza un festival de muzică electronică cu expunere internațională?”

A: Allan

,, Bună ziua. Da, este o întrebare bună! Am fost la Brașov în toamna anului trecut și am găsit un oraș de munte, înconjurat de păduri într-un cadru feeric. La care adaug frumusețea vestigiilor din Evul Mediu. M-am simțit excelent la Brașov, și atunci m-am întrebat de ce acest oraș nu are propriul festival de muzică electronică? Am simțit că pot face ceva în acest sens. Am simțit că pot fi vectorul prin care orașul Brașov va face cunoștință cu lumea prin prisma muzicii electronice. Experiența companiei pe care o conduc de peste 20 de ani în organizarea acestor tipuri de evenimente mi-a spus imediat că locația este perfectă pentru unul sau mai multe festivaluri internaționale de mare anvergură. Și atunci am zis ,, Why not?” ( de ce nu?). Avem la îndemână tot ce avem nevoie pentru a avea un succes imens. Cadrul natural, oraș turistic aflat chiar în mijlocul României, Transilvania, și bineînțeles compania pe care o reprezint. Intrarea Brașovului pe scena festivalurilor din Europa de Sud-Est reprezintă un moment important pentru pasionații de evenimente și de concerte live din Brașov, care se vor putea bucura de primele festivaluri de muzică de mare amploare din inima țării. Brașovul poate promite publicului din România o experiență de neuitat, indiferent de preferințele muzicale personale”

Q: Andreea Angheloiu

,, Cum a fost privită intenția dumneavoastră de către autoritățile publice din Brașov?”

A: Allan

,, Am avut o discuție în acest sens cu persoane din administrația locală, care spre surprinderea mea au primit chiar bine propunerea noastră, venită din partea companiei ALDA. Chiar au subliniat în timpul discuțiilor faptul că ideea organizării unor evenimente de muzică electronică de talie mondială este o idee foarte bună, și chiar aveau discuții interne în legătură cu organizarea unor astfel de evenimente, având în vedere faptul că orașele Cluj și Constanța organizează astfel de evenimente, și din câte am aflat, urmează și Timișoara. Chiar m-am bucurat când am observat că există o atitudine pozitivă în legătură cu organizarea acestui gen de evenimente, care vor transforma Brașovul în epicentrul unei experiențe muzicale absolut inovatoare, și care este organizat de o companie din industria evenimentelor muzicale de nivel mondial. Pot spune că există dorința reală de a pune Brașov pe harta internațională a orașelor gazdă de evenimente mari ” a răspuns Allan.

Q: Mihai Tutuianu

,, S-au arătat reprezentanții autorităților locale îngrijorați de costurile legate de organizarea unui festival atât de mare ?”

A: Allan

,, Au rămas surprinși când au aflat faptul că din partea autorităților locale organizarea unor astfel de festivaluri nu comportă nici o cheltuială. Zero! Ținând cont că compania noastră are acumulata o experienţă vastă în domeniul proiectului, și dispune de personal specializat şi de resurse materiale, pentru implementarea activităţilor, nu are nevoie de finantare de la bugetul local. Considerăm ca ALDA poate deveni partener pe termen lung în cadrul proiectelor menționate. Bineînțeles, există anumite lucruri care solicită implicarea administrației locale având în vedere că amplasamentele scenelor, a parcărilor, infrastructura rutieră, organele de menține a ordinii, toate acestea au legătură cu administrația locală.

Q: Mihai Tutuianu

„ Ce ar castiga Brasovul dintr-un astfel de eveniment?

A: Allan

„Din calculele noastre, orașul Brașov poate avea un beneficiu de cel puțin 40 de milioane de euro, fără a fi necesară implicarea banilor publici.  În plus, trebuie să avem în vedere și beneficiul direct și indirect pentru afacerile din Brașov, rezultat din această activitate, precum și beneficiile imediate pentru societate. Din experiența mea, pot spune faptul că afacerile adiacente acestor tipuri de festivaluri, și aici mă refer la hoteluri, restaurante, comercianți de suveniruri, baruri, terase, transportatori, pot avea încasări de până la 100 de milioane de euro de pe urma unui festival. La care adaug și prezența Brașovului într-un club select al orașelor care au vizibilitate și notorietate internațională datorită acestor festivaluri. A spus de la început, avem toate atuurile pentru a face o treabă extraordinar de bună .”

Q: Andreea Angheloiu

„V-ați gândit la un concept personalizat pentru Brașov?”

A: Allan

„Bineînțeles, festivalul va îmbrăca forma unui concept personalizat. Avem munte, avem pădure, avem un oraș medieval foarte bine conservat. Avem muzică de cea mai bună calitate. Aceste lucruri combinate vor scoate la iveală un concept unic probabil în lume, care va atrage foarte mulți doritori la festival. Brașov poate găzdui mai multe festivaluri, inclusiv iarna.

Q: Mihai Tutuianu

„Cand credeti ca poate fi organizat primul festival in Brasov?”

A: Allan

„Vad aceasta posibilitate incepand cu anul 2022. Putem aduce  pasionaților de festivaluri și de concerte o experiență muzicală absolută: peste 150 de artiști, 5 scene care vor găzdui show-uri din mai multe genuri muzicale (de la dance, muzica electronică, pop, hip hop, R&B,rock și până la muzică simfonică) susținute de-a lungul a 8 zile de concerte și de distracție.

Avem nevoie să explorăm tot ceea ce e frumos și atrăgător, pentru a inspira. Omul modern are nevoie de inspirație, are nevoie să iasă din cadrul în care trăiește, are nevoie să călătorească, să cunoască oameni diferiți ce provin din culturi diferite. Și noi, ALDA, asta oferim. Festivaluri sub un concept unic, evenimente din care toată lumea are de câștigat.”

 

„Mulțumim Allan pentru interviu, și sperăm să ne vedem cât mai curând la Brașov”

 

Andreea Angheloiu & Mihai Țuțuianu

 

#gazetabrasovului #trend21

gazetabrasovului.ro

Exit mobile version