Site icon Gazeta Brașovului

Guvernul a adoptat modificările aduse Codului Fiscal. Ministrul de Finanțe: ”Sunt o serie măsuri care intră în vigoare de la 1 ianuarie 2023 și câteva măsuri care intră în vigoare începând cu dată de 1 august 2022”

Guvernul a adoptat în ședința de guvern de astăzi OUG privind modificarea Codului Fiscal. Unele măsuri vor intra în vigoare de la începutul lunii august, iar alte măsuri de la începutul anului viitor. ”Azi am adoptat formă finală  a OUG privind Codul Fiscal. Sunt o serie măsuri care intră în vigoare de la 1 ianuarie 2023 și câteva măsuri care intră în vigoare începând cu dată de 1 august 2022. Guvernul a considerat că în acest moment nu este oportun și nici necesar să facă adoptari radicale de mediu fiscal și este bine să continue traiectoria de la începutul acești guvernări”, a anuțat Ministrul de Finanțe.

Printre principalele măsuri adoptate se numără scăderea plafonului de impozitare pentru microinteprinderi, de la un milion de euro cifră de afaceri la 500 de mii de euro, creșterea impozitului pe dividende de la 5 la 8%. De asemenea, crește TVA-ul la la băuturi cu zahăr și bere fără alcool și crește acciza la țigări.

Exit mobile version