Site icon Gazeta Brașovului

Karl Nehammer – „ Dreptul de veto al Austriei asupra spaţiului Schengen rămâne în vigoare”

Austria îşi menţine dreptul de veto faţă de aderarea României şi Bulgariei la Schengen, a transmis sâmbătă cancelarul austriac Karl Nehammer înainte de a pleca, împreună cu ministrul său de interne, Gerhard Karner, în vizită în Bulgaria, unde luni se vor duce personal să vadă ce se întâmplă la frontiera cu Turcia, acolo unde Viena este de părere că ar trebui construit un gard cu fonduri de la Comisia Europeană.

 

Sofia are nevoie de „un sprijin rapid şi adecvat pentru protecţia frontierei externe cu Turcia”, a declarat cancelarul austriac. „Gardul de la graniţa cu Grecia poate servi drept model în acest sens”, a arătat el.

 

Înaintea vizitei sale în Bulgaria, Karl Nehammer a subliniat însă că Austria îşi menţine împotrivirea faţă de extinderea Schengen.„ Numărul mare de imigranţi ilegali arată că sistemul Schengen este stricat. Cât timp acest sistem şi protecţia frontierelor externe nu funcţionează, nu poate exista o extindere”, şi-a reafirmat cancelarul poziţia exprimată şi la sfârşitul anului trecut.

 

Citește mai departe pe ziare.com

 

#GazetaBrașovului

Exit mobile version