Site icon Gazeta Brașovului

NEWSBV.RO – Culmea administrației USR – Coliban: anulezi o licitație și faci apoi încredințare directă unei firme de casă

 

De această dată, vă prezentăm, în exclusivitate, o situația incredibilă: anularea unei licitații pentru ca, ulterior, o lucrare de proiectare să fie dată prin încredințare directă unei firme din Cluj, abonată la bugetul municipiului de la poalele Tâmpei.

În data de 3 noiembrie 2021, Primăria Brașov scoate la licitație întocmirea documentatațiilor tehnice pentru două grădinițe: una în Avantgarden, cealaltă în Coresi II. Licitația era împărțită în două loturi.

 

Firma Danina Star din Brașov câștigă licitația pentru grădinița din Avantgarden – Bartolomeu, pentru suma de 125.000 lei plus TVA, proiectare toate fazele (IMPORTANTĂ această mențiune, pentru ceea ce va urma🙂 Studiu de Fezabilitate, DTAC (Documentația Tehnică pentru obținerea autorizației de construire) și Proiect Tehnic și branșamente.

Terenul nu era oportun pentru grădiniță

 

După semnarea contractului nr. 385/109478/27.10.2020, între Primăria Brașov, prin primarul de la acea vreme, George Scripcaru, societatea Danina Star începe treaba. S-au efectuat ridicările topo și încadrarea construcției în normele legislative. În acest moment, proiectantul avertizează municipalitatea că pe terenul de 1.414 mp propus pentru a se construi grădinița (nr. cadastral 14170) se pot amenaja doar două săli de clasă.

 

Citește în continuare pe – newsbv.ro

 

#GazetaBrașovului

Exit mobile version