Site icon Gazeta Brașovului

Culmea business-ului la stat: Primăria Brașov organizează proceduri de achiziții și își atribuie singură lucrări de milioane de lei

Este vorba despre SC Rial SRL, societatea care se ocupă cu administrarea clădirilor și terenurilor aflate în proprietatea publică a Primăriei Brașov, care se va ocupa, contra sumei de un milion de lei, de desființarea unor construcții neautorizate amplasate pe domeniul public sau privat al orașului condus de Allen Coliban. Și nu este pentru prima dată când același SRL încheie astfel de afaceri din partea aceleiași unități administrativ-teritoriale.

Potrivit ultimului anunț de atribuire publicat de Primăria Brașov pe portalul SEAP (Sistemul Electronic al Achizițiilor Publice), această instituție a contractat, la mijlocul lunii trecute, servicii și lucrări privind desființarea pe cale administrativă a construcțiilor neautorizate amplasate pe domeniul public și privat al municipiului Brașov. În acest contract intră inclusiv transportul și depozitarea materialelor rezultate, potrivit sursei citate.

Concret, este vorba despre un contract de lucrări de demolare, cu durata de 9 luni, finanțat din fonduri bugetare, iar procedura de achiziție este una simplificată proprie, întemeiată pe o excepție prevăzută la articolul 31 din Legea achizițiilor publice nr. 98/2016, dar și pe instrucțiunea 1/2018 a Agenției Naționale a Achizițiilor Publice (ANAP) privind stabilirea modului de atribuire a contractului de achiziții publice, precum și pe două hotărâri ale Consiliului Local Brașov, una din anul 2019, iar cea de-a doua din anul 2022.

Procedură simplificată specială, cu un singur ofertant

 

Pentru acest contract de servicii de desființare a construcțiilor neautorizate, primăria condusă de edilul Allen Coliban, de la USR, a pus la bătaie un buget de 840.336,13 lei fără TVA, organizând procedura de achiziție, în condițiile descrise mai sus. La această procedură a fost primită o singură ofertă, din partea unui SRL local, care a oferit un preț cu 805,89 lei fără TVA mai mic decât suma totală pe care autoritatea contractantă era dispusă să o cheltuiască pe acest contract: 839.530,29 lei fără TVA.

Astfel, la data de 29 martie 2023, între Primăria Municipiului Brașov, în calitate de achizitor, și SC Rial SRL, în calitate de prestator, a fost parafat contractul nr. 54/2023, în valoare finală, cu tot cu TVA, de aproape un milion de euro (999.041,04 lei fără TVA.

Citiți în continuare pe jurnalul.ro

#GazetaBrasovului

 

Exit mobile version