Autoritatea contractantă a optat pentru o achiziţie structurată pe opt loturi de echipamente, cu o valoare totală estimată de 5.588.927,29 lei fără TVA, iar la termenul de depunere a ofertelor, stabilit în 26 iunie, pentru fiecare lot au existat operatori economici interesaţi.
Firma SC Medist Imaging & P.O.C. S.R.L. a fost singura care a depus documentaţii pentru următoarele loturi: lotul 1 – ecograf 4D cu sondă abdominală și sondă endovaginală (1 buc.), cu o valoare estimată de 1.009.211,66 lei fără TVA; lotul 2 – ecograf 2D cu sondă abdominală și sondă endovaginală (3 buc.), cu o valoare estimată de 2.046.074,58 lei fără TVA; lotul 3 – ecograf 2D cu sondă pentru cord peridiatric, sondă eco transfontanelară și sondă lineară pediatrică șold și abdomen (1 buc), cu o valoare estimată de 496.153,55 lei fără TVA.
Lotul 4 – automat de biochimie și imunologie (1 buc.), cu o valoare estimată de 1.199.900 lei fără TVA, a fost ofertat de firma SC AMS 2000 Trading Impex SRL.
Pentru lotul 5 – automat de microbiologie (1 buc.), cu o valoare estimată de 257.000 lei fără TVA, a fost înregistrată o singură ofertă, cea depusă de SC Diamedix Impex SA.
Doi operatori economici, SC Mediclim SRL şi SC Medist SRL, au fost interesaţi de lotul 6 – analizor automat de urină (1 buc.), cu o valoare estimată de 304.337,50 lei fără TVA.
În cazul lotului 7 – analizor automat probe de scaun (1 buc.), cu o valoare estimată de 221.250 lei fără TVA, a fost depusă o singură documentaţie din partea SC Medist SRL.
În ceea ce priveşte lotul 8 – analizor de VSH (1 buc.), cu o valoare estimată de 55.000 lei fără TVA, SC Novaintermed SRL a fost singurul ofertant.
Valoarea totală a contractului de finanţare destinat Ambulatoriului integrat al Maternităţii este de 15.641.477,02 lei, din care valoarea eligibilă prin PNRR ajunge la 13.144.098,34 lei, iar diferenţa de 2.497.378,68 lei reprezintă valoarea TVA eligibilă aferentă PNRR.
Aşadar, foarte important este faptul că proiectul beneficiază de finanţare nerambursabilă integrală, fără să necesite o contribuţie proprie din bugetul local al autorităţii publice judeţene.
Fondurile atrase sunt extrem de importante având în vedere că în afară de echipamentele amintite, prin intermediul proiectului urmează să fie achiziționate un aparat digital de radiologie cu grafie și scopie și un aparat de rezonanţă magnetică pentru care în prezent se lucrează la amenajarea spațiilor necesare.
Contractul de finanţare prevede că până în data de 30 noiembrie 2024 toate cele zece tipuri de echipamente de imagistică şi de laborator să fie funcţionale în cabinetele din Ambulatoriul integrat al Spitalului Clinic de Obstetrică Ginecologie „Dr. I.A. Sbârcea” Braşov.
„Sunt mulţumit că după ce în 2022 am reuşit să modernizăm clădirea Ambulatoriului prin intermediul unor lucrări finanţate atât din bugetul Consiliului Judeţean, cât şi din fonduri PNRR, acum reuşim să achiziţionăm, tot din fonduri nerambursabile PNRR, echipamentele medicale necesare cabinetelor medicale din policlinică. Anul acesta este important pentru investiţiile în infrastructura Maternităţii braşovene, în condiţiile în care urmează să finalizăm proiectul european privind modernizarea şi eficientizarea energetică a corpului nou al spitalului. Astăzi am făcut o vizită pe şantier şi am analizat stadiul lucrărilor împreună cu domnul manager, dr. Mircea Preda. Lucrările au evoluat bine, suntem în grafic şi sunt convins că odată cu finalizarea proiectului, Maternitatea Braşov va fi la standarde europene din toate punctele de vedere”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Todorică Şerban.
#GazetaBrașovului