Site icon Gazeta Brașovului

Senator Marius – Alexandru DUNCA, președintele Organizației Județene a PSD Brașov – „ PSD nu va elimina nici o facilitate pentru sectorul IT!”

 

Aceste discuții lansate în spațiul public sunt cauză a faptului că PNL împreună cu USR au scris în PNRR că România se angajează să elimine unele facilități fiscale sectoriale.

Despre sectorul IT trebuie să menționăm două aspecte. Primul, în anul 2022, afacerile în acest sector au depășit 9 miliarde de euro și pragul de 7% din PIB. Al doilea aspect se referă la faptul că măsura facilităților fiscale pentru sectorul IT a fost introdusă cu mult timp în urmă, la începutul anilor 2000, de Guvernul Adrian Năstase, și a transformat acest sector în unul din cele mai importante motoare de creștere economică.

PSD nu va elimina nici o facilitate pentru sectorul IT! PSD a introdus această măsură pentru a susține acest sector economic extrem de competitiv cu o creștere anuală de 15 – 17 %. Ar fi o greșeală să se pună frână unui motor important al economiei naționale. După introducerea acestei facilități acum mai bine de 20 de ani, România a devenit o piață de servicii IT cu specialiști recunoscuți, cu zeci de mii de tineri care lucrează în companii străine sau autohtone” a declarat Senatorul Marius – Alexandru Dunca, președintele Organizației Județene a PSD Brașov.

În ceea ce privește domeniul construcțiilor și al agriculturii, premierul a comunicat că Guvernul nu va lua o decizie privind eliminarea scutirii de la plata asigurărilor sociale de sănătate, până nu va exista o discuție cu principalii actori din domeniu. Acesta a făcut referire la faptul că există un jalon trecut în PNRR, iar neîndeplinirea acestui jalon s-ar traduce în pierderea unor sume de bani.

Vom demara o serie de consultării cu actorii principali din sectoarele construcțiilor și agriculturii în ceea ce privește facilitățile fiscale. În aceste sectoare există facilități în funcție de venit. Există un jalon în PNRR care prevede eliminarea treptată a acestor facilități până în 2026. Este necesară stabilirea unui calendar de îndeplinire a jalonului în colaborare cu constructorii și agricultorii. Am toată încrederea că vom ajunge la un numitor comun și că vom găsi soluția potrivită” a comunicat senatorul.

            „ Noi, cei din PSD, rămânem consecvenți – sectorul IT trebuie susținut, inclusiv prin menținerea facilităților acordate angajaților din domeniu. Totodată, trebuie să rămânem concentrați pe îndeplinirea jaloanelor din PNRR. România fără fonduri europene nu se poate dezvolta” a concluzionat Senatorul Marius – Alexandru Dunca, președintele Organizației Județene a PSD Brașov.

 

Biroul de presă PSD Brașov

 

#GazetaBrașovului

Exit mobile version