Site icon Gazeta Brașovului

Lucian Pătrașcu, PSD Brașov – „ Incompetența administrației Coliban a dus la pierderea licenței pentru Liga a 2-a a echipei F.C. Brașov”

 

Echipa Fotbal Club Brașov Steagul – Renaște nu a primit de la Federația Română de Fotbal dreptul de a participa în viitorul sezon din Liga a 2-a. Asociația Club Sportiv Fotbal Club Braşov – Steagul Renaște a contestat la Tribunalul de Arbitraj Sportiv hotărârile Comisiilor de licențiere ale Federației, iar soluționarea acestui recurs va avea loc până cel târziu la data de 30 iulie 2023.

            Această contestație vine după ce Administrația de Licențiere din cadrul federației nu a acordat echipei certificatul pentru participarea în ediția 2023/2024 din Liga a 2-a, motivul de refuz fiind criteriul financiar. Conducerea clubului explică faptul că nu datoriile ar fi fost cauza, ci modul de prezentare a situației financiare, aceasta cuprinzând câteva neclarități la care comisia de licențiere a avut mai multe semne de întrebare.

            Oamenii de fotbal acuză faptul că fotbalul din Brașov este politizat, că există găști de interese care drenează banii clubului, că cei responsabili sunt incompetenți și sunt numiți pe criterii politice. De notorietate este cazul unui jucător sloven transferat la F.C. Brașov – Steagul Renaște care nu a jucat un minut, dar care are salariul anual de 40.000 de euro.

            Aceste lucruri deosebit de grave au un singur numitor comun, managementul administrativ lipsit de profesionalism și responsabilitate de care dă dovadă administrația Coliban. Administrație care în ceea ce privește echipa de fotbal F.C. Brașov – Steagul Renaște a luat de la bun început o serie de decizii lipsite de transparență și de profesionalism. Mai mult decât atât, în jurul echipei de fotbal scandalurile și dezvăluirile din presă s-au ținut lanț, fie că vorbim  despre rezultatele controlului Camerei de Conturi din 2022 care a constatat prejudicii în relația Primăria Brașov – Asociația Club Sportiv Fotbal Club Braşov – Steagul Renaște sau de numiri de președinți de club și antrenori contestați. 

            Totodată, echipa de fotbal nu a avut în cele două sezoane competiționale rezultate corelate cu bugetele aprobate de către Consiliul Local Brașov.

            Rezultatul deciziilor iresponsabile, care denotă lipsă de profesionalism, luate de către primarul Coliban pe banii brașovenilor au dus la decizia forurilor competente de a nu acorda licențierea echipei în Liga a 2-a de fotbal.

            Solicit primarului Coliban să iasă public și să explice cetățenilor de ce un club de fotbal ca F.C. Brașov – Steagul Renaște, club care primește un buget anual de peste un milion de euro din banii brașovenilor ajunge să piardă licența pentru Liga a 2-a de fotbal.

             

 

Subprefect Lucian Pătrașcu, președintele Organizației Municipale a PSD Brașov

Exit mobile version