Site icon Gazeta Brașovului

Lucian Patrașcu, PSD Brașov – „SENIOR SUPORT – serviciu de asistență psihologică la distanță pentru seniori din Brașov”

 

Beneficiarii proiectului primesc în mod gratuit un kit care conține un telefon mobil cu taste mari, o brățară din silicon medical dotată cu un buton roșu de panică, rezistentă la apă și conectată wireless la telefon. De asemenea, se asigură plata unui abonament de telefonie mobilă și a unui abonament de teleasistență (prin care se asigură accesul permanent și direct la serviciile de dispecerat).

Această informație, așa cum am evidențiat, poate fi găsită pe site-ul instituției. La o simplă căutare pe internet. Asta, cu condiția să înțelegi cum se folosește internetul sau să poți avea acces la un terminal care accesează internetul. Nici o altfel de campanie informativă nu este organizată în paralel. Și asta deși administrația USR a Brașovului nu pierde nici o ocazie în a propaga propriile proiecte pe internet. Practic avem un serviciu în derulare, un serviciu care poate salva vieți și care poate alina suferința seniorilor, despre care nu se știe mai nimic, din cauza lipsei campaniilor de popularizare și a iresponsabilității administrative.

Oare câți dintre seniori brașoveni dispun de acest program de teleasistență? Oare câți dintre ei cunosc faptul că acest serviciu este disponibil?  Aceste întrebări ar trebui să primească răspunsuri publice din partea Direcției de Asistență Socială.

Și întreb aceste lucruri bazându-mă pe o serie de statistici care ne indică un fenomen îngrijorător. Seniorii, cu sau fără aparținători, suferă de singurătate. Și vorbim aici despre o categorie vulnerabilă, supusă de cele mai multe ori riscului de a suferi de anxietate. Nevoia de asistență și sprijin pentru această categorie vulnerabilă devine din ce în ce mai mare.

 

În acest sens propun administrației brașovene programul „Senior Suport”, o inițiativă dedicată seniorilor din Municipiului Brașov, un serviciu de asistență psihologică la distanță, cu multiple linii telefonice disponibile, pentru a oferi sprijin și consiliere seniorilor din Brașov care se confruntă cu probleme de sănătate mintală și emoționale.

Un aspect esențial al programului „Senior Suport” ar putea fi implicarea studenților din cadrul Facultății de Psihologie și Științe ale Educației Brașov, sub coordonarea profesorilor, a psihologilor și a asistenților sociali. Astfel, se creează oportunități de practică pentru viitorii specialiști, iar seniorii pot beneficia de asistență psihologică și emoțională prin intermediul apelurilor telefonice.

Îmi doresc să dezvoltăm acest program pentru a asigura sprijin și îngrijire adecvată seniorilor din Municipiul Brașov și pentru a le oferi șansa de a avea o viață demnă. Suntem datori să oferim sprijin categoriilor vulnerabile. Trebuie să dăm o mână de ajutor seniorilor din Municipiul Brașov.

 

Subprefect Lucian Patrașcu, președintele Organizației Municipale PSD Brașov

 

#GazetaBrașovului

Exit mobile version