Site icon Gazeta Brașovului

„Începând cu noul mandat, prioritatea noastră va fi să restabilim încrederea cetățenilor în administrația locală prin proiecte concrete, eficiente și bine gestionate.” – Lucian Patrașcu, PSD Brașov

Am aflat din presă că actuala administrație dorește modernizarea mai multor străzi din Brașov, străzi amenajate parțial de dezvoltatorii imobiliari. O inițiativă cât se poate de normală având în vedere faptul că Brașovul suferă la capitolul infrastructură rutieră, ultimii patru ani de administrație USR fiind ani care au demonstrat incapacitatea acestei administrații de a dezvolta Brașovul. Presa ne informează că pentru prelungirea străzii Nucului din Cartierul Noua, aproximativ 113 metri de stradă, primăria a „contractat un proiectant care va schița studiul de fezabilitate, studiile și alte documentații aferente (…), precum și o analiză cost-beneficiu. În conformitate cu datele de pe portalul de licitații publice, costul realizării acestor documentații este de 66.000 de lei fără TVA, 78.540 lei cu TVA și vor trebui predate în maximum trei luni.” (sursa www.bizbrasov.ro).

Primarul ales al Municipiului Brașov, George Scripcaru, a luat atitudine pe această temă, transmițând faptul că Primăria Brașov risipește banii din bugetul local, instituția având atât angajați ai serviciilor tehnice care se pot ocupa de acest gen de lucrări, cât și contracte cadru cu companii de asfaltări. Cu alte cuvinte, actuala administrație plătește unei companii o sumă de bani pentru ceea ce poate face printr-un serviciu propriu.

Aceasta este o imagine cât se poate de elocventă a administrației USR a Brașovului. O imagine care ne urmărește din 2020. O imagine pe care majoritatea brașovenilor prezenți la vot la începutul lunii iunie 2024 au decis că nu vor să o mai vadă. Administrația Coliban, în loc să folosească resursele interne și contractele existente, preferă să apeleze la servicii externe, așa cum a făcut-o în nenumărate rânduri, demonstrând o lipsă crasă de eficiență și de responsabilitate față de banii contribuabililor. Aceasta este o risipă evidentă și o dovadă a incapacității de a gestiona corect și eficient fondurile publice.

Pe 9 iunie 2024, la urne, brașovenii au arătat că merită mai mult decât incompetența și deciziile proaste care nu fac decât să întârzie dezvoltarea orașului nostru. Și au ales un nou primar. Un primar care a demonstrat în cele patru mandate din perioada 2004 – 2020 că știe să prioritizeze interesele cetățenilor, folosind resursele orașului în mod responsabil și eficient. În cele câteva luni cât Allen Coliban va mai ocupa scaunul de edil, nu putem permite ca fondurile publice să fie irosite în astfel de moduri.

Administrația Coliban își va termina mandatul în octombrie 2024. Este extrem de important ca până atunci să fim vigilenți și să ne asigurăm că nu vor fi luate decizii care să afecteze negativ Brașovul. Trebuie să monitorizăm extrem de atent activitatea administrației și să ne asigurăm că toate acțiunile sunt transparente și în interesul cetățenilor.

Începând cu noul mandat, prioritatea noastră va fi să restabilim încrederea cetățenilor în administrația locală prin proiecte concrete, eficiente și bine gestionate.

 

Lucian Pătrașcu, președintele Organizației Municipale Brașov a PSD        

Exit mobile version