Site icon Gazeta Brașovului

Comisia Europeană – Undă verde pentru România, Bulgaria și Croația în vederea aderării accelerate la Spațiul Schengen

Comisia Europeană a prezentat miercuri strategia cu aplicabilitate imediată pentru consolidarea frontierelor externe ale spaţiului Schengen conform agenției de știri REUTERS.

”Ştim că vor exista alte provocări pentru Schengen şi trebuie să fim mai bine pregătiţi pentru a le face faţă”, a declarat comisarul european pentru afaceri interne Ylva Johansson, într-o conferinţă de presă.

Până în 2023 Uniunea Europeană va face deplin interoperabile sistemele informaţionale pentru înregistrarea intrărilor şi a ieşirilor din spaţiul Schengen. Printre altele, Comisia Europeană a propus, în cadrul reformei sistemului de azil în UE, o procedură nouă de înregistrare a sosirilor de emigranţi.

”Există o proporţie destul de importantă de oameni care intră în UE fără a fi controlaţi, fără a fi înregistraţi; este o sursă de îngrijorare pentru întregul spaţiu Schengen”, a explicat Ylva Johansson.

Johansson a indicat că este angajată într-un ”dialog” permanent cu autoritățiile din statele membre care au reintrodus controale la frontiere, subliniind că această măsură trebuie să fie luată ”în ultimă instanţă” şi ”nu trebuie să fie permanentă”. Pandemia de coronavirus a dus de asemenea la controale frontaliere, de această dată din motive sanitare, ceea ce a provocat ambuteiaje de camioane şi creând probleme logistice grave în ceea ce privește aprovizionare, precum şi perturbarea semnificativă a vieţii cotidiene a cetățenoilor europeni.

gazetabrasovului.ro

#gazetabrasovului

Foto – Europaportalen.se

Exit mobile version