Site icon Gazeta Brașovului

Mici cu muștar versus trădarea națională

Au titrat toate televiziunile și a bubuit Facebook-ul de trădarea națională de la Obor, unde românul pofticios a scos umărul la înțepat pentru trei mici cu muștar și o apă plată. ,, S-a dat șpagă la populației, cum se dădeau pe vremuri la alegeri, găleți, ulei și făină. Trădare, ați înnebunit românul! ” a strigat corul deconspiratorilor ocultei mondiale.

  Păi să o luăm logic, zic, că ilogic am luat-o de am transpirat. Și nu de la căldură, că e un iunie fierbinte de îmi vine să o pup pe Greta. Și o să-i trimit și factura de la gaz. Aia pe iunie! Revenind. Am transpirat când am văzut cum ne diferențiem de Europa și lumea civilizată la numărul de imunizări. Ei merg cu conceptul netulburați înainte, sperând să aibă o vară și o toamnă normală, după care să facă uitată povestea, noi nu, am luat-o în partea cealaltă. Gata, au scăzut cazurile, salut, pa, la revedere, care a avut baftă a scăpat, ne vedem în toamnă când vor arăta din nou ăștia la televizor că e coadă pe la ATI. Sau poate avem baftă și scăpăm de tot.

Educație și sănătate? La noi? De unde? Cu diferiți stareți amperați care visează foaie-verde-solzi-de-pește pe pielea românului, garnisită cu cancere purulente și alte bazaconii? Cu diferiți Key Opinion Leader-i care se dau pe Facebook nestingheriți, zbierând din toți bojocii că imunizarea e a ocultei mondiale care ne vrea uciși pe toți, fiind lipsiți de cel mai elementar bun simț al comunicării, isterizând o mare parte a populației și așa năucită de cotidian? Cu cohortele de analfabeți funcționali pentru care informația de la radio șanț e mai valoroasă decât informația venită pe calea mass mediei? De unde vrem noi atâta educație? Sau responsabilitatea cuvântului care iese pe gură? N-avem! N-avem că am fost bolnavi când am fost mici.

În toată tevatura asta cu ia micul cu muștar la pachet cu faizărul, este și o parte bună, dar și una proastă.

Partea bună e că așa atingi fibra românului. El trebuie să aibe ceva degeaba în stomac, să simtă că-i merge bine, că a făcut o învârteală-combinație și pe ziua de azi. Ori, trei mici cu muștar, chiflă și o apă plată sau o bere sunt exact minimum de la care pare că are răbdare să te asculte și devine docil. Dezbatere pe argumente? Cedează în fața micului clefăit de pe cartonul umezit de muștar. Idealuri și politici sociale? Nu merg pe mațul gol. Chiar la Brașov au fost mai câștigați. Într-un club au primit vouchere de 20 de ron pentru consumație. Era mai interesant cu trei mici, dar asta e oferta zilei, iei nu dai. Și asta te face al naibii de isteț, pentru că rezonează cu ADN-ul nostru care cere zilnic satisfacția unei mici învârteli-combinații.

Partea rea e că ne obișnuiesc ăștia așa. Prost ! Nu reușesc să ne responsabilizeze, și aplică strategia pământului – „ Dă și tu o șpagă. Ca să fie bine, să nu fie rău”. Ne lasă tributari arhaismelor și apucăturilor infantile, ami ales când am vârât și noi nasul în lumea civilizată. Dar, hei, își ating scopul. Ori asta pare să fie mai important. Prevăd și câteva concerte de manele la care intrarea va fi gratuită, tot pe bază de scos umărul la înțepat.

Și mai e o parte bună la chestia asta cu micul la pachet cu faizărul. Au văzut și aia daci-ortodocși-tradiționaliști-naționaliști cum stă treaba cu propaganda la români. Adică au văzut cum se duce dracului toată munca lor de troli și postaci isterizați în fața unui carton cu trei mici cu muștar. Și o apă plată sau o bere. Au realizat, într-un final că și-au bătut gura de pomană demontând oculta și defilând cu izmenele lui Soroș și ale lui Bill Gates. Au realizat că s-au certat interminabil pe tema globalizării și că au luat bătaie la scor de la un carton cu mici.

Sic transit gloria mundi!

 

Dan Vâju

#gazetabrasovului

gazetabrasovului.ro

Foto – facebook

Exit mobile version