Site icon Gazeta Brașovului

Cronica de fotbal ( VI ) – Italia s-a calificat în optimi

Și prietenul nostru Immobile de al Lazio nu ne-a dezamăgit. Ca de obicei a dat ,, un gol pe meci” chiar dacă acesta a fost dat spre finalul meciului.

Dar să o luăm cu începutul. Primul meci a pus față în față la Sankt Petersburg o Finlandă plină de speranță după cele trei puncte obținute în fața Danemarcei, și o Rusie dornică de afirmare, după înfrângerea suferită în fața Belgiei. Meci frumos, pe contre, goluri anulate pe motiv de offside. Cam toată picanteria unui meci bun au fost la Sankt Petersburg. Rusia a spălat rușinea marcând prin Miranchuk în prelungirile primei reprize, în urma unei acțiuni superbe. Și cam ăsta a fost meciul.

     Meciul doi desfășurat la Ba ku între Turcia și Țara Galilor, ne-a arătat un Bale în mare formă și cu poftă de joc, el oferind ambele pase de gol. Un sec 2-0 în dreptul Țării Galilor, și meciul următor Turcia va juca pentru palmares cu Elveția, pentru că șansele de calificare sunt inexistente, fiind prima echipă cu bagajele la ușă. De menționat că Bale, la scorul de 1 – 0 pentru galezi, a ratat un penalty.

Meciul trei ne-a arătat și prima calificată în optimi, o Italia dezlănțuită la Roma, cu poftă de joc și de trofee, și ne-a mai arătat o Elveție năucită și strivită de importanța meciului. Surse ne-au confirmat faptul că în timpul meciului Garda Elvețiană a Papei de la Vatican a lăcrimat un pic la fiecare gol primit de Elveția, și Immobile a fost afurisit pe fugă, că cică să i se înmoaie crampoanele de la ghete. Dar să trecem peste, și să ne bucurăm că am avut un meci bun, cu ocazii și goluri. Pentru că ăsta este fotbalul, un spectacol. Mai ales când ai o stea în devenire ca Locatelli căruia ieri a fost în formă de zile mari. Bravo Italia!

 

#gazetabrasovului

gazetabrasovului.ro

Exit mobile version