Site icon Gazeta Brașovului

Cronica de fotbal ( XV ) – Careul de ași al echipelor eliminate e completat de Germania, care pleacă acasă alături de Olanda, Portugalia și Franța

Și a fost ziua a numărul cincisprezece de fotbal. Regele nu s-a îndurat, regele a ridicat mâna, și Germania a plecat acasă. S-a dus după Olanda, Portugalia și Franța.

Cât despre meciul de pe Wembley ce să mai povestesc. La Londra pe stadion era iad. Iad în tribune, iad pe teren. Două echipe, Anglia și Germania care s-au anihilat reciproc. Nu-mi amintesc să mai fi văzut un asemenea meci. tensiunea se simțea prin televizor. Parcă era o tablă de șah, cu piese negre ( Germania ) și piese albe ( Anglia ) care plimbau o minge. Ambele echipe erau lipsite de soluții. Orice strategie de joc a fost futilă. Nu a fost instinct, nu a fost emoție. A fost doar un fotbal dus la extrema inteligenței umane și a capacităților fizice. A fost un calvar, o golgotă chinuitoare.

   Până în minutul 75 ambele echipe s-au tatonat, având răzleț câte o ocazie la poartă. În rest, un joc expresiv prin muțenia și incapacitatea ambelor echipe de a găsi o soluție de a da gol. Ambele echipe erau desfășurate pe un culoar de 30 de metri, care se plimba tactic dintr-o jumătate în cealaltă a terenului. Vorba Procurorului Cornel Dinu „ Fotbalul când devine serios nu mai e fotbal, e război”. Și a război a fost! De data asta au pierdut germanii, prin două acțiuni trase la indigo, centrări tari venite de pe partea stângă a terenului. Minutul 75, Sterling a marcat cu un șut-deviere o centrare venită de la Shaw. Și a fost 1 – 0. Minutul 86, Harry Kane înscrie cu capul din careul mic după o centrare de la Grealish. 2 – 0 .

Meciul ăsta putea să fie finala.

La Glasgow s-au întâlnit în ultimul meci al optimilor de finală, Suedia cu Ucraina. Am avut parte de un meci mai deschis, cu ocazii la ambele porți. Ucraina a deschis scorul în minutul 27 prin șutul violent a lui Zinchenko din marginea careului de 6 metri. Replica suedezilor nu s-a lăsat așteptată, astfel în minutul 43 Forsberg șutează în forță din afara careului, iar o deviere a lui Zabarnyi face ca mingea să intre în poartă. 1 – 1 la pauză.

În repriza a doua am asistat la trei bare, două în contul suedezilor, cu același autor, Forsbeg, și una în contul ucrainienilor. Scor dup 90 de minute, 1 – 1.

Au urmat două reprize de prelungiri, dar în minutul 97, Suedia rămâne în 10 oameni. Atunci a început asaltul Ucrainei la poarta Suediei, acțiune ce avea menirea de a evita ca meciul să ajungă la loteria penalty-urilor. Și când nu se mai aștepta nimeni, în minutul 121, Dovbyk dă lovitura chiar înainte de loviturile de departajare. Și asta a fost meciul.

Ucraina merge mai departe, și va întâlni în sferturi Anglia.

 

Să fie fotbal!

 

#gazetabrasovului

gazetabrasovului.ro

Exit mobile version