Site icon Gazeta Brașovului

Top 3 miracole medicale pe care medicii încă nu le pot explica

Corpul uman este cel mai complex mecanism creat de către natură. Medicii încă întâlnesc zilnic mistere legate de acesta, unele dintre ele fiind chiar foarte ciudate.

Această listă va include fenomene medicale care pot fi minunate, teribile sau pur și simplu bizare, dar pe nici una dintre ele doctorii încă nu le pot explica.

Locul 3: Supraviețuind decapitării

Oricât de exagerat ni s-ar părea, există de fapt câteva cazuri înregistrate în care o persoană a fost decapitată și a supraviețuit.

Motivul: leziunea este ceea ce se numește decapitare internă (sau decapitare ortopedică sau luxație atlanto-occipitală), în care craniul și coloana vertebrală se separă, dar pielea și alte țesuturi din jurul oaselor rămân sigilate. Această leziune are ca rezultat un cap care este atașat de corp doar prin țesut moale. Iată statisticile: pentru cei care suferă o decapitare internă, 70% mor pe loc, alți 28% mor în câteva ore, iar restul de 2% supraviețuiesc, dar aproape toți au rămas paralizați pe viață. Totuși în 2008, după ce Jordan Taylor, în vârstă de nouă ani, a suferit o decapitare internă într-un accident de mașină, și-a revenit aproape complet în trei luni și a ieșit singur pe ușile spitalului.

Locul 2: Sindromul accentului străin

Sunt mai mulți factori care pot provoca sindromul accentului străin, dar cel mai frecvent, este accidentul vascular cerebral. După un accident vascular cerebral, unii oameni încep să vorbească cu un accent diferit de al lor. De cele mai multe ori, acest accent, provine dintr-un loc unde nu au fost niciodată. Accentul dobândit poate proveni din orice regiune, chiar și din una în care nu se vorbește limba pacientului. O caracteristică comună pe care toate aceste cazuri o au este faptul că accentele dobândite par a fi imposibile.

Locul 1: Moartă de patruzeci și cinci de minute

După accidentul pe care l-a avut, Ruby Graupera-Cassimiro a declarat pentru ABC News: „Eram moartă. Soțul meu îmi spunea: „Erai gri. Erai rece ca gheața și erai moartă. Buzele tale nu aveau culoare.”

Într-adevăr, a fost moartă – timp de 45 de minute. Apoi, ca printr-o minune, s-a trezit înapoi la viață. Graupera-Cassimiro a revenit la viață după 45 de minute de moarte clinică, ceea ce este un miracol. Pe deasupra, ea a scăpat fără nici o leziune cerebrală.

Exit mobile version