Site icon Gazeta Brașovului

Incendiu la acoperişul magazinului Prosper din Rahova. Nu există victime

Un incendiu devastator, izbucnit într-un centru comercial, marți după-amiază, a semănat groază în sectorul 5 al Capitalei.

Focul a pornit de pe acoperiș, însă din cauza vântului violent, care a răvășit Bucureștiul, s-a extins la toată clădirea și a cuprins și un bloc de locuințe. Inspectoratul pentru Situații de Urgență le-a cerut oamenilor prin sistemul RO-ALERT să se adăpostească. Peste 200 de clienți și angajați au fost evacuți de urgență.

Martor:Am văzut că a început să iasă fum din clădirea de la Prosper. După care a început să ardă destul de puternic, momentan arde, efectiv se văd flăcările.

Martor:E un fum foarte dens care acoperă toată strada și blocurile din vecinătate. Pompierii par efectiv depășiți de acest incendiu.

Martor: Când a început incendiul am văzut că erau evacuați oamenii. Nu știu dacă a mai rămas cineva înăuntru, dar dacă a rămas e destul de trist pentru că arde efectiv toată clădirea.

Martor:Inițial, de la acoperiș s-a văzut că ieșea fum. Am înțeles de la cineva care lucra în clădire că de la etajul 3 ar fi pornit incendiul, dar nu știu sigur. Ard etajele superioare, se văd flăcările.

Martorii povestesc șocati că flăcările nimicitoare au cuprins în doar câteva minute clădirea imensă aflată pe Calea 13 septembrie din sectorul 5 al Capitalei.

Colonel Orlando Cătălin Șchiopu, inspector șef ISU:Focul a izbucnit inițial la acoperișul centrului comercial Prosper, a coborât pe faţada clădirii de unde s-a extins văzând cu ochii până la parter. 200 de persoane aflate în interior au fost evacuate. Clădirea a ars ca o torţă şi se putea prăbuşi oricând, spun cei de la ISU. Mai mult, flacările au ajuns și la bloc de locuințe din vecinătate.

Colonel Orlando Cătălin Șchiopu, inspector șef ISU:Circulația a fost închisă în zonă pentru că vântul care a bătut cu putere a smuls bucăți aprinse din clădire și le-a aruncat cât colo. A existat în permanență riscul ca aceste proiectile în flacări să cadă peste pompierii aflați în acțiune.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență le-a cerut oamenilor din împrejurimi, inclusiv prin sistemul RO-ALERT, să închidă ferestrele.

 

Exit mobile version