Site icon Gazeta Brașovului

Patru persoane ucise și zece rănite într-un nou atac armat, la un spital din Tulsa, Oklahoma. Atacatorul, înarmat cu o pușcă și un pistol, s-a sinucis

După apelul la 911, poliția a sosit la Spitalul St. Francis în trei minute, ceea ce, potrivit autorităților, a asigurat faptul că numărul morților nu a fost mai mare. De asemenea, au fost confirmate “până la 10 persoane rănite”, au adăugat polițiștii care precizează însă că niciuna dintre persoanele rănite nu are leziuni grave.

Vorbind la o conferință de presă de miercuri, șeful adjunct al poliției Eric Dalgleish a spus că “În acest moment există patru civili decedați și un atacator de asemenea mort”. Dalgleish a precizat că ucigașul, care nu a fost încă identificat, a suferit răni mortale prin împușcare despre care se crede că au fost autoprovocate. Acesta era înarmat cu o pușcă și un pistol.

Nu au fost dezvăluite informații despre o posibilă motivație a atacului. Dalgleish a spus că poliția a primit un apel despre atac la ora locală 16:52 (23:52 ora României).

Președintele Joe Biden a fost informat despre atacul din Tulsa, au precizat și oficialii Casei Albe într-un comunicat. Sâmbăta trecută, Biden i-a îndemnat pe americani să se mobilizeze pentru a preveni alte atacuri armate, după uciderea a 19 copii și a doi profesori la o școală din Texas.

Exit mobile version