Expulzările spionilor ruși din țările europene precum Germania și Franța au redus, conform oficialului, simțitor capacitățile Kremlinului. “Așadar, în toată Europa, jumătate – aproximativ 400 de ofițeri de informații ruși care operează sub acoperire diplomatică – au fost expulzați. Probabil, acest lucru le-a redus la jumătate capacitatea de a efectua misiuni de spionaj pentru Rusia în Europa”. Germania a expulzat 40 de diplomați în aprilie, Franța 41.
Richard Moore a explicat că majoritatea spionilor lucrează sub identitatea diplomatică și își desfășoară activitatea la ambasadele statelor lor. Pe lângă aceștia însă există și spioni care lucrează sub identitatea civililor.
În Marea Britanie, nu mai există spioni care lucrează sub identitatea diplomaților din 2018, după otrăvirile de la Salisbury, când toți au fost expulzați din țară. În schimb, autoritățile britanice au identificat de la începutul războiului doi spioni care lucrau sub identitatea unor civili.
Richard Moore consideră, de asemenea, că războiul din Ucraina poate fi câștigat de Kiev și că Rusiei îi va fi din ”ce în ce mai greu să furnizeze forță de muncă și material în următoarele câteva săptămâni”, pe măsură ce războiul se îndreaptă către o fază critică înainte de sezonul rece.
În ceea ce privește starea de sănătate a lui Vladimir Putin, a spus că este de acord cu omologul său din Statele Unite ale Americii, care a declarat că nu există nicio dovadă că acesta ar suferi de vreo boală. De asemenea, oficialul a menționat că nu crede că Rusia ar fi aprovizionată cu arme de către China, însă statul este atent la lecțiile pe care le poate învăța din războiul din Ucraina.