Site icon Gazeta Brașovului

Peste 40 de platforme online cer UE să investigheze dacă Google încalcă legislația și își favorizează pe motorul de căutare propriile servicii de cumpărături și comparare a prețurilor, în detrimentul competitorilor

Reprezentanții celor 43 de platforme acuză Google că nu ordonează produsele din pagina de căutare în funcție de preț sau relevanță, ci le prezintă cu prioritate pe cele vândute prin propriile servicii de cumpărături online.

În urmă cu cinci ani, Google a mai fost amendat de Comisia Europeană cu 2,4 miliarde de euro pentru că și-a favorizat propriul serviciu de cumpărături. Ulterior, reprezentanții companiei au spus că vor trata propriul serviciu la fel ca pe celelalte, atunci când se licitează pentru locurile pe care acestea le au în caseta de cumpărături din pagina de căutare a Google.

Cu toate acestea, cele 43 de firme din Marea Britanie, Franța, Germania, Suedia și alte state europene spun că situația nu s-a schimbat în urma amenzii, iar serviciul Google beneficiază în continuare de întâietate. Conform Reuters, reprezentanții companiilor acuză Google că nu îi lasă pe utilizatori să vadă produsele cele mai relevante și ieftine într-un anumit domeniu, astfel Servicul de Comparare de Cumpărături nu este corect folosit, iar Digital Markets Act, o legislație adoptată în 2017, este încălcată.

Exit mobile version