Site icon Gazeta Brașovului

Percheziții ieri la directorul Poliției Locale acasă! Nicolae Aldea este acuzat că a ascuns o filmare cu o bătaie aplicată de doi polițiști locali unui bărbat!

Procurori de pa parchetul de pe lângă Tribunalul Brașov au descins ieri acasă la directorul Poliției Locale Brașov, Nicolae Aldea, în căutarea unui CD cu imagini.
Este vorba de o înregistrare de anul trecut, din luna august, în care sunt protagoniști doi polițiști locali care au ”postul” la Piața Dacia și care sunt filmați de camerele pieței când îl bat pe un bărbat.
Aparent, Cristian Vasile, șeful de atunci al Administrației Piețelor ( demis de noul primar ) i-a raportat lui Aldea acest incident, care a cerut ”dovezi”. Astfel încât o înregistrare a evenimentului, pe un CD, a fost trimisă lui Aldea prin femeia de serviciu de la Administrația Piețelor. Deși avea dovada, directorul Poliției Locale nu a luat nicio măsură împotriva polițiștilor locali. Mai mult, nici nu a raportat Parchetului întâmplarea, preferând, se pare, să acopere ilegalitatea.
Unul dintre protagoniștii bătăii este polițistul local Paul Stângaciu, despre care se povestește prin piață că este ”tartorul” de acolo, fiind ”beneficiarul” chetelor puse la cale de piețari, pentru a avea o viață liniștită cu el. Cu cine împarte ”chetele” rămâne de demonstrat pentru procurori. Dar este cert faptul că , deși știa despre acest incident, Aldea nu l-a shimbat pe Stîngaciu din post.
Conform informațiilor Monitorul Expres, CD-ul cu înregistrarea bătăii a fost găsit acasă la Nicolae Aldea. Rămîne de văzut cum va răspunde în fața legii directorul Poliției Locale Brașov.

Sursa: Monitorul Expres

Exit mobile version