Site icon Gazeta Brașovului

Consiliul Judeţean Brașov a mai parcurs două etape procedurale importante în ceea ce priveşte funcţionalizarea Aeroportului Internaţional Braşov-Ghimbav

 

Astfel, au fost recepţionate lucrările de deviere a canalului colector Beselcin prin construirea unui canal de beton în lungime de 1,99 km, construcţia unui drum tehnologic perimetral adiacent împrejmuirii Aeroportului, cu o lungime de 7,1 km, precum şi a patru tronsoane de drumuri de acces spre sistemul de balizaj (segmente rutiere de 349,25 metri şi 380,88 metri), spre echipamentele de radionavigaţie (segment de 139,28 metri), respectiv spre Remiza PSI (segment de 305,46 metri), dar şi realizarea gardului care închide perimetrul Aeroportului pe o lungime de 10,2 km şi a trei porţi de acces.

 

Pentru cea mai mare parte a gardului, respectiv 9,450 km, s-a folosit sârmă de oţel zincată fixată pe stâlpi metalici. Pe o porţiune de 750 de metri aflată în zona echipamentelor de radionavigaţie, gardul este construit dintr-un material nemetalic, astfel încât să nu interfereze cu aparatura de înaltă fidelitate amplasată pe teren. Pe verticală, el asigură o protecţie pe 2,55 metri de la sol, 2 metri fiind din plasă de sârmă şi 0,55 metri, din trei rânduri de sârmă ghimpată şi concertină fixate la partea superioară a gardului, pe fiecare din cele două părţi înclinate ale stâlpilor de susţinere.

 

De asemenea, a fost recepţionat sistemul de protecție perimetrală asigurat prin intermediul unui sistem de televiziune cu circuit închis digital de supraveghere a amplasamentului pe timp de zi și de noapte. Sistemul de TVCI este dublat de un sistem de detecție și alarmare la efracție, cu senzori plasați pe gardul perimetral pentru alarmarea în caz de încalcare neautorizată a perimetrului și verificarea vizuală a evenimentelor pentru reacții adecvate. Centralizarea tuturor informațiilor colectate din teren se realizează în Dispeceratul de Securitate al Aeroportului, amplasat în zona administrativă a terminalului.

 

Sistemul este compus din camere video IP fixe sau mobile, bispectrale, echipate corespunzător pentru a funcționa în medii climatice extreme de temperatură și umiditate, servere de stocare, console de operare, display-uri independente, stații PC, infrastructură cablată, tablouri electrice și rack-uri. Sistemul va funcționa continuu, 24 de ore din 24, şapte zile din şapte.

Valoarea lucrărilor executate de asocierea SC Geiger Braşov SRL & SC RS Activ SRL, cu subcontractanţii SC Flash Lighting Services SA Bucureşti şi SC Brahms Internaţional Braşov este de 31.107.768,26 lei.

Un demers procedural similar s-a realizat şi în ceea ce priveşte obiectivul de investiţii „Aeroportul Internațional Brașov-Ghimbav Etapa a III-a, Proiectare și execuție lucrări de construcții și instalații pentru 9 obiecte (Rest de executat)”.

Procesul-Verbal de Recepţie la terminarea lucrărilor a fost încheiat pentru următoarele componente de infrastructură aeroportuară:

Obiectivul de investiţii „Aeroportul Internațional Brașov-Ghimbav Etapa a III-a, Proiectare și execuție lucrări de construcții și instalații pentru 9 obiecte (Rest de executat)” a fost implementat de asocierea de firme SC BOG’ART SRL – SC UTI Facility Management SA. Valoarea finală a lucrărilor executate este de 44.144.621,12 lei, sumă care include şi cuantificarea lucrărilor de proiectare şi execuţie realizate iniţial de Construcţii SA.

 

„Ambele obiective de construcţii şi instalaţii pe care le-am recepţionat în aceste zile însumează nu mai puţin de 12 componente din cadrul infrastructurii fizice a Aeroportului Internaţional Braşov-Ghimbav. Toate au fost finalizate în cele mai bune condiţii în toamna anului trecut, graţie colaborării permanente dintre operatorii economici care şi-au adjudecat aceste contracte şi specialiştii Consiliului Judeţean din echipa de implementare a proiectului AIBG. Am intrat în linie dreaptă cu implementarea Aeroportului şi am toată încrederea că vom reuşi să ducem la bun sfârşit demersurile pe care le mai avem de făcut, astfel încât în luna iunie să putem inaugura cel mai nou aeroport din România”, a afirmat Adrian-Ioan Veştea, preşedintele Consiliului Judeţean Braşov.

 

#GazetaBrasovului

Exit mobile version