Site icon Gazeta Brașovului

Ciolacu & Ciucă anunță că își asumă pragul de 9.000 de lei propus de Ministerul Justiției pentru abuzul în serviciu / Senatul a votat miercuri un prag valoric pentru abuzul în serviciu în cuantum de 250.000 de lei

„Am luat act de răspunsul Ministerului Justiției la solicitarea pe care am făcut-o și de propunerea privind instituirea unui prag de 9 mii de lei în ceea ce privește abuzul în serviciu. Coaliția de guvernare va susține propunerea venită din partea specialiștilor din Ministerul Justiției. Am discutat și cu premierul Ciucă și ne vom însuși amendamentele la această lege”, a scris Marcel Ciolacu pe Facebook. 

Premierul Nicolae Ciucă a transmis și el:

 

„În această seară, am decis să susținem propunerea Ministerului Justiției privind pragul de 9000 de lei la infracțiunea de abuz în serviciu. L-am mandatat pe liderul grupului PNL de la Camera Deputaților, Gabriel Andronache, să depună acest amendament în numele Partidului Național Liberal, în vederea susținerii și adoptării lui”.

Vicepreședintele Senatului, Robert Cazanciuc (PSD), membru în comisia Juridică, a explicat miercuri, la Antena 3, cum a ajuns plenul să voteze pragul de 250.000 de lei pentru încadrarea penală a abuzului în serviciu.

 

”CCR spune, nu avem de ales, trebuie să stabilim un parg, proiectul venit de la Guvern într-adevăr trebuia să conţină acel prag dacă discutăm de un proiect care să îndeplinească cerinţele Curţii, pentru că altfel va fi atacat din nou şi dintr-o asemenea greşeală riscăm să nu luăm banii din PNRR. indiferent cât de halucinant ar părea acest lucru. Curtea spune într-o decizie din 2019, sunt mai multe decizii, că legiuitorul are obligaţia de a reglementa pragul valoric al pagubei şi intensitatea vătămării”, a arătat Cazanciuc, precizând că CCR arată că nu trebuie să fie un prag derizoriu, la nivelul salariului minim pe economie.

”Legiuitorul ar fi trebuit să fie preocupat de definirea intensităţii vătămării, cu referire la drepturile şi libertăţile legitime şi nu de stabilirea unui prag valoric derizoriu în sine. (..) decizia se referă la un prag valoric stabilit la nivelul salariului minim pe economie”, a afirmat el.

 

#GazetaBrasovului

Exit mobile version