Site icon Gazeta Brașovului

Alexandra Crivineanu (PSD) – Viceprimarul Flavia Boghiu a distrus serviciile sociale de la Brașov și trebuie să plece!

 

La nici o săptămână de când sesiza în plenul Consilului Local lipsa oricărui sistem de pază și protecție si supraveghere de la Centrul Rezidențial pentru Persoane fără Adăpost de pe strada Zizinului, liderul grupului consilierilor locali social-democrați, Alexandra Crivineanu declară că situația serviciilor sociale din Municipiul Brașov se înrăutățește pe zi ce trece și ia amploare.

 

“ Ignoranța și lipsa totală de empatie a viceprimarului USR Flavia Boghiu a dus la distrugerea serviciilor sociale de la Brașov. Paradoxal, chiar din partea celei care se prezenta brașovenilor, în campania electorală ca fiind “expert” în servicii sociale.
La acest moment situația este îngrijorătoare și cer administrației USR din Primăria Brașov să ia măsuri cât mai urgente. Avem un centru căruia i s-a retras licențierea și o decizie de suspendare (internă, de teamă!) a unui alt centru, pentru că nu mai îndeplinesc criteriile necesare pentru funcționare și 21 de suflete care trăiesc în condiții mizere și greu de dus, într-o clădire neglijată de autorități, în care nu s-a mai investit niciun leu și pe care viceprimarul de resort nu vrea să le mute în noul Cămin de pe strada Panselelor. Asta până în prag de alegeri, când brusc se va erija în salvatorul persoanelor fără adăpost.

Ipocrizia aceasta nu mai poate continua! Eșec după eșec al administrației USR: retragerea licențelor de funcționare, amenzi și comisii de cercetare și de disciplină în urma controalelor, lipsa personalului care asigură paza la aceste centre, mutarea adăpostului de noapte (acolo unde noapte de noapte sunt aduse persoane violente și îndoilenice de pe stradă) lângă seniorii instituționalizați în căminul pentru vârstnici, acestea toate au dus la dispariția serviciilor sociale pentru categoriile vulnerabile: oameni ai străzii, vârstnici, persoane fără adăpost. Lipsa accesului la igienă, hrană și îngrijire medicală adecvată sunt provocări majore cu care se confruntă un municipiu ca Brașovul, iar Flavia Boghiu face ca orașul să decadă din acest punct de vedere.
Asa înțeleg ei să asigure calitatea vieții pentru aceste categorii de persoane. Prin ignoranță și delăsare.

 

Pentru toate acestea, dar și pentru lipsa asumării de a muta 21 de persoane într-un centru ce beneficiază de cele mai noi dotări și cele mai bune condiții, revin public și cer demisia viceprimarului Flavia Boghiu! Acum, cât încă își mai poate salva onoarea în fața brașovenilor!” spune consilierul local, Alexandra Crivineanu.

 

#GazetaBrașovului

Exit mobile version