Site icon Gazeta Brașovului

Lucian Patrașcu, PSD Brașov – „Administrația Coliban este o EROARE, marcată de INCOMPETENȚĂ și IRESPONSABILITATE, pe care brașovenii o vor corecta în 2024”

Și aici avem concret cazul în care Brașovul a concurat la titlul de Capitală Verde a Europei, când realitatea ne arată faptul că brașovenii dispun de doar 5 metri pătrați de spațiu verde pe cap de locuitor, asta în timp ce Comisia Europeană recomandă 26 de metri pătrați și Organizația Mondială a Sănătății, 50 de metri pătrați. Cu toate acestea incompetentul Coliban a încercat să convingă că Brașovul merită să fie Capitala Verde a Europei. Asta deși evidențele indică faptul că ne aflăm la polul opus.

La fel, Cities Climate Leadership Group (C40) este o altă inițiativă, o organizație internațională care dezvoltă mai multe programe printre care și programul Cities Race to Zero. Adică o altă poveste în care Primăria Coliban își asumă în numele brașovenilor mai multe obiective pentru reducerea amprentei de carbon, printre care și restricții referitoare la consumul alimentar.

Mă bucură reacțiile Primăriei și ale USR, în special cele din ultimele zile. M-aș bucura să răspundă la fel de rapid și problemelor semnalate în ultimii 3 ani, să nu mai bage gunoiul sub preș și să nu mai încalce legea.

Domnule Coliban, brașovenii așteaptă încă răspuns și la următoarele:

  1. 132.575 lei, abatere constatată în cazul Afacerii AMURAL, sau cum un ONG a ocupat abuziv, cu știința cuplului Coliban-Boghiu, imobilul „ Catacombe”, loc în care a funcționat un muzeu fără nici un fel de aviz sau autorizație, și fără să plătească curent electric și chirie. Ba mai mult, asociația a vândut și bilete la intrare, încasând de la vizitatori bani  .
  2. Afacerea F.C. Brașov – Steagul Renaște, povestea echipei de fotbal care a înghițit peste 2,5 MILIOANE DE EURO din buget fără a avea rezultate notabile, și care a pierdut licența pentru Liga a 2-a de fotbal.  În asociația respectivă Allen Coliban se afla în dublă ipostază atât ca reprezentant al Primăriei Brașov, cât și ca membru. ANI a fost sesizată de această incompatibilitate. Coliban are tot interesul să țină ascunsă această situație, care l-ar pune într-o postură negativă în fața brașovenilor.
  3. 3,5 milioane de lei cheltuiți din bugetul Primăriei Brașov pe parcursul anului 2021 tot în Afacerea F.C. Brașov – Steagul Renaște cu abateri de la legalitate și regularitate.
  4. Plata de onorarii către case de avocatură în baza unor contracte încheiate cu acestea, contracte pe care Camera de Conturi le consideră ca nefiind necesare. Cu alte cuvinte, bani de la buget oferiți cu dărnicie unor case de avocatură care nu au făcut aproape nimic pentru administrația brașoveană, neexistând litigii pe care casele de avocatură să le reprezinte.

5.     Coliban și-a dat autorizație de construire pentru propria casă din Șcheii Brașovului, autorizație care a fost anulată de o instanță de judecată pe fond. Asta nu l-a împiedicat să continue lucrările deși este evident că acoperișul casei nu respectă regimul de înălțime al zonei.

6.     Coliban nu a transmis consilierilor locali procesul verbal al Camerei de Conturi în integralitatea lui (nu a inclus și anexele), în urma controlului din anul 2021.

7.     Coliban nu a transmis consilierilor locali procesul verbal al ultimului control al Camerei de Conturi, cel de pe anul 2022.

8.     Flavia Boghiu a încercat să evacueze din sala de plen a Consiliului Local Brașov doi jurnaliști, sfidând legea.

9.     87.000 de lei AMENDĂ dată de către autorități Căminului din Noua.

10.  Anularea în primă  instanța de judecată a Hotărârii de Consiliul Local cu privire la Ghidul de finanțare a sportului de performanță.

 

            Incompetența administrației USR se mai reflectă și în:

 

–        Faptul că Allen Coliban a mințit brașovenii cu propriul lui CV în care se dădea drept absolvent al Facultății de Automatizări și Calculatoare.

–        Faptul că a mințit brașovenii în campania electorală că va face Parcul IUS.

–        Faptul că în Brașov sunt două depozite de deșeuri care nu sunt închise asta punând România în pericol de infringement.

 

Din păcate pentru brașoveni administrația USR este o EROARE marcată de INCOMPETENȚĂ și IRESPONSABILITATE. O eroare care costă brașovenii zilnic. O eroare pe care brașovenii o vor corecta.

Este inadmisibil ca Brașovul să aibă o astfel de administrație. O administrație care se îneacă la propriu în propria incompetență, care administrează prin neadevăruri și manipulări, care a pus nu numai piciorul pe frâna dezvoltării Brașovului, ba mai rău, îl aruncă în subdezvoltare venind cu explicații evazive, puerile, fără concordanță cu realitatea.

Este evident faptul că Allen Coliban și USR nu mai au nici o șansă de a administra Brașovul din 2024. Brașovenii nu mai cred o iotă din promisiunile acestui partid care a demonstrat faptul că NU POATE să facă absolut nimic pentru cetățeni.

 

Lucian Patrașcu

Președintele Organizației Municipale a PSD Brașov

Exit mobile version