Site icon Gazeta Brașovului

„Brașovul nu este jucăria dumneavoastră domnule Coliban. Brașovul aparține brașovenilor. Brașoveni pe care îi umiliți în fiecare zi prin comportamentul dumneavoastră aberant și care sunt martori ai jocurilor dumneavoastră duplicitare și ipocrite, jocuri ce denota nevoia de totalitarism si manipulare.” – Patrașcu (PSD)

Președintele Organizației Municipale a PSD Brașov, Lucian Patrașcu a avut o luare de poziție pe Facebook în legătură cu conflictul politic izbucnit între Coliban (USR) și Rusu (PNL).

Menționăm faptul că după restricționarea accesului consilierilor locali către anumite direcții din Primăria Brașov, Coliban a dat dispoziție de relocare a biroului viceprimarului Rusu în clădirea administrativă a Cimitirului Municipal, aflată în curtea cimitirului.

 

„Atât s-a putut”

Brașovenii se delectează în ultimele săptămâni nu numai cu insuccesele marcante ale administrației Coliban care vin pe bandă rulantă, ci și cu războiul în desfășurare pe care acesta îl are atât cu toată lumea, inclusiv cu bunul simț. Și dacă acest război a plecat de la faptul că din punct de vedere politic Coliban are o manieră personală de a vedea lucrurile, acum observăm maniera personală de a face lucrurile. Faptul că n-a reușit să-l excludă pe Sebastian Rusu din executivul Primăriei Brașov, a scos la suprafață o strategie eminamente infantilă.
Primul pas a fost acela de a restricționa accesul în instituție aleșilor locali. Acestora le este permis să meargă fie la primar, fie la biroul de relații pentru consilierii locali. Accesul le-a fost restricționat către secretarul general al primăriei sau către viceprimari. Va eficientiza cumva acest lucru activitatea consilierilor locali care reprezintă brașovenii? Mă îndoiesc.
Al doilea pas a fost să dispună mutarea viceprimarului Rusu din biroul pe care acesta îl ocupă în Primăria Brașov, într-un birou amenajat special la Cimitirul Municipal. Cu vedere la cruci.
„Atât s-a putut” ar exprima Coliban. Nimic mai mult. Nimic mai mult când este vorba despre brașoveni. Despre nevoile lor, despre aspirațiile lor, despre viața lor. „Atât s-a putut”. Investiție de timp și de energie care ar fi fost mult mai bună dacă ar fi fost redirecționată către nevoile reale ale brașovenilor, a fost cheltuită într-un joc infantil cu accente ușor sinistre.
Bănuiesc faptul că Allen Coliban este conștient și satisfăcut de măsurile aberante pe care a reușit să le ia. O vorbă românească autentică spune „ Dă-i cuiva putere și vei vedea cine e”. Aplicarea acestei strategii ne arată de fapt ceea ce îl animă pe Coliban. Controlul total asupra instituției pe care nu o poate gestiona. Șicanarea adversarului politic într-o manieră neadecvată. Tendința de a juca un joc ce are mai degrabă legătură cu dominarea partenerului politic de pe o poziție de forță și nu complexitatea unei relații de ordin politic, în beneficiul cetățenilor.
Politică de pe poziție de forță!

Sau mai credeți, dragi brașoveni, în discursul un pic emotiv și ușor încurcat al unui om care e în stare să facă ceea ce a făcut?

Coliban uită faptul că reprezintă doar voința unei părți din electorat. USR n-a câștigat alegerile cu 100% din opțiunile de vot. Ceea ce însemnă multe lucruri, inclusiv faptul că mai există și alte forțe politice care au primit votul brașovenilor. Și care le reprezintă interesele. Și care au viziuni diferite de administrare a orașului. Ceea ce într-un sistem de gândire politic normal, uzând de prerogativele oferite de legislație, ar duce la un compromis care ar forma o majoritate. Dar normalitatea, din păcate, nu-și face simțită prezența.
Lupta politică se face cu argumente și cu compromis. În beneficiul cetățeanului. Nu cu intimidări ale partenerilor politici pentru interese personale meschine.
Brașovul nu este jucăria dumneavoastră domnule Coliban. Brașovul aparține brașovenilor. Brașoveni pe care îi umiliți în fiecare zi prin comportamentul dumneavoastră aberant și care sunt martori ai jocurilor dumneavoastră duplicitare și ipocrite, jocuri ce denota nevoia de totalitarism si manipulare.
Înțeleg că una dintre axiomele pe care le preferați e „cine nu e cu noi, e împotriva noastră”. Mă întreb, totuși, dacă rolurile ar fi fost inversate, și dumneavoastră ați fi fost în locul viceprimarului Rusu, cum v-ați fi comportat? Oare cum v-ați fi simțit când ați fi constatat nefuncționarea cardului de acces în anumite departamente ale instituției? Bănuiesc că bine.
Au totuși brașovenii ceva de câștigat din acest veritabil război care ascunde incapacitatea dumneavoastră de a ajunge la un consens politic în beneficiul cetățenilor? Da. Singurul câștig este că într-un final brașovenii vă văd adevărata față, nu aceea pe care ați afișat-o în campania electorală. Masca a căzut! Acțiunile contrazic tot ceea ce împreună cu partidul pe care-l reprezentați ați încercat să demonstrați.
Transparență, oameni noi în politică, înțelegere, conlucrare, proiecte, investiții în viitorul Brașovului sunt povești care nu au nici o legătură cu ceea ce ne arătați acum. Pentru că ceea ce vedem acum e ipocrizie, incompetență, iresponsabilitate, impostură și multă rea voință.
Pe scurt, un comportament nedemn pentru un om politic!
În locul dumneavoastră mi-ar crăpa obrazul de rușine!”

 

#GazetaBrașovului

 

 

 

Exit mobile version