Site icon Gazeta Brașovului

„Coliban nu oferă soluții pentru fluidizarea traficului auto spre și dinspre cartierul Bartolomeu”- Lucian Patrașcu, PSD Brașov

Mai mult USR Brașov nu are proiectele realiste și clare pentru eficientizarea traficului auto.

În ultima vreme am ieșit public de mai multe ori propunând administrației Coliban o serie de soluții pentru fluidizarea traficului auto, propuneri care, din păcate pentru brașoveni, au rămas fără ecou la nivelul Primăriei Brașov. Și acest lucru dovedește faptul că administrația USR are altă agendă, agendă ce este total contrară intereselor tuturor brașovenilor.

Unul dintre cele mai populate și izolate cartiere ale Brașovului este cartierul Bartolomeu. Acolo, în ultimii ani s-au mutat câteva zeci de mii de brașoveni în noile cartiere rezidențiale. În schimb, infrastructura rutieră care face legătura acestui cartier cu celelalte zone ale Municipiului Brașov a rămas deficitară. Cartierul Bartolomeu comunică cu partea centrală a Brașovului prin patru intersecții, din care trei sunt treceri la nivel cu calea ferată și una reprezintă o cale de acces spre pasajul Fartec și spre pasajul care face legătura cu cartierul Tractorul. De câteva zeci de ori pe zi traficul feroviar întrerupe traficul rutier înspre și dinspre cartierul Bartolomeu, formând o serie de ambuteiaje ce se soldează cu minute bune de întârziere pentru șoferi. Cartierul Bartolomeu mai este legat de Centura Brașovului de sensul giratoriu de pe strada Lânii și sensul giratoriu de pe strada Plugarilor, precum și de sensul giratoriu de pe Calea Feldioarei – Bulevardul Griviței.

Soluția pe care am propus-o Primăriei Brașov, respectiv construirea unui pasaj rutier la intersecția străzilor Lungă, Calea Făgărașului și Stadionului, din păcate pentru locuitorii din zonă, nu este pe placul administrației USR a Brașovului. Cu toate acestea insist în numele locuitorilor din Bartolomeu și propun administrației Coliban construirea unei bretele de acces spre și dinspre Centura Brașovului, exact lângă clădirea CATTIA, acolo unde pasajul auto de pe strada Institutului traversează suprateran Centura Brașovului.

Strada Institutului nu are valori mari de trafic, ca atare poate fi exploatată în interesul locuitorilor din zona Bartolomeu pentru a le facilita accesul spre Centura Brașovului, separat de accesul în sensul giratoriu dintre strada Lânii și Centura Brașovului și strada Plugarilor și Centura Brașovului.

Totodată propun și asfaltarea străzii Lotusului, stradă ce face legătura dintre Cartierul Avantgarden cu strada Lânii, stradă care scurtează accesul înspre și dinspre Centura Brașovului locuitorii din cartierul Avantgarden cu aproximativ 2,5 km.

Administrația USR a Brașovului se dovedește a fi un coșmar pentru mobilitatea urbană. După mai bine de trei ani de mandat a lui Coliban la Primăria Brașov constatăm doar o înrăutățire a condițiilor de mobilitate, la care adăugăm și iresponsabilitatea administrativă pe care acesta o dovedește în permanență, precum și lipsa vădită de interes pentru rezolvarea problemelor reale ale brașovenilor.

 

Lucian Patrașcu, președintele Organizației Municipale a PSD Brașov

 

#GazetaBrașovului

Exit mobile version