În ultimii ani am propus o serie de proiecte actualei administrații, proiecte care făceau referire la parcuri tematice, zone de relaxare și agrement, construirea unui „Orășel al Copiilor” pe tipicul celor existente în orașe precum București și Oradea, precum și construirea unui poligon tematic pentru utilizatorii de biciclete și trotinete. Nici unul dintre aceste proiecte nu au fost luate în considerare, demonstrând faptul că administrația Coliban este dezinteresată și lipsită de viziune.
Dar pentru că ne aflăm în an electoral, administrația USR începe să mimeze interes pentru problemele brașovenilor, prezentând realizările de mică anvergură ale lui Coliban. Din păcate, printre așa zisele realizări nu găsim parcurile mult promise în campania electorală, lucrările de infrastructură rutieră care ar duce la eficientizarea circulației, locurile de parcare amenajate sau rezolvarea problemei mirosurilor persistente din zona Triaj. Practic, timp de aproape patru ani, administrația Coliban a dovedit doar că se opune DEZVOLTĂRII BRAȘOVULUI, urmărind implementarea unei agende proprii, fără legătură cu nevoile reale ale orașului.
Astăzi vin în fața brașovenilor cu propunerea de a realiza cel mai mare „Orășel al Copiilor” din România pe locul fostei platformei industriale Rulmentul. Un „Orășel al Copiilor” în forma unui parc dedicat celor mici, în care să regăsim jocuri și instalații adaptate diferitelor categorii de vârstă, jocuri obişnuite şi educaţionale precum și instalații de tip carusel. Acest „Orășel al Copiilor” ar oferi ocazia minunată a plimbărilor în natură, ar putea conține zone tematice pe teme literare, istorice, științifice, amfiteatre pentru organizarea de spectacole și proiecții de filme, zone de agrement cu terenuri de sport și piste de alergare, clădiri renovate cu tematici din filme de science-fiction sau basme în care pot avea loc spectacole, expoziții, vernisaje, lansări de carte și cursuri gratuite, săli de sport, și zone în care se pot organiza târguri meșteșugărești. „Orășelul” poate conține și elemente de spațiu urban modern dotat cu bănci hi-tech cu panouri solare, wi-fi, prize, precum și poligon tematic pentru micii utilizatori de biciclete și trotinete. De asemenea, în dotarea „orășelului” pot exista și spaţii comerciale. În plus, acest parc poate avea dotări pentru copiii cu nevoi speciale, cum ar fi probleme locomotorii. În acest sens ar fi necesară achiziționarea și montarea de echipamente speciale, cum ar fi leagăne pentru persoane cu dizabilități, precum și rampe speciale de acces pentru fotoliile rulante.
Trebuie să luăm în calcul faptul că ne aflăm în fața unei investiții care poate propulsa Brașovul pe primul loc în țară la acest capitol, al grijii pentru generațiile tinere și care poate atrage turiști din țară și de peste hotare.
În ciuda faptului că administrația USR demonstrează lipsă de viziune și lipsă de interes, noi, brașovenii, putem arăta faptul că lucrurile în Brașov se pot face prin implicare fiecăruia dintre noi. Orășelul Copiilor trebuie construit pe Platforma Rulmentul.
Lucian Patrașcu – Președintele Organizației Municipale a PSD Brașov
#GazetaBrașovului