Echipele naționale de bucătari ale României, atât de seniori, cât și de juniori, sunt formate din membri ai Asociației Naționale a Bucătarilor și Cofetarilor din Turism, având fiecare propria abordare. Echipa de seniori este condusă de Emanuel Mocan, multiplu câștigător a numeroase competiții naționale și internaționale, iar cea de juniori va merge sub îndrumarea căpitanului Munteanu Dadiana, câștigătoare a competiției Arena Bucătarilor.
- Echipa națională de seniori: Emanuel Mocan (Căpitan), Marinică Bejenaru, Marian Zăncianu, Alexandru Vreme, Alin Murariu, Georgian Țufa, Daniel Nistor, Florin Ciobanu, Mihai Ciprian Necula, Flavian Dobre și Dragoș Bercea (Manager Echipă).
- Echipa națională de juniori: Munteanu Dadiana (Căpitan), Paul Antohi, Filip Adam, Mihai Petre, David Toader, Andreea Buzatu, Andrei Miron și Bogdan Cozma (Manager Echipă).
Olimpiada Gastronomică de la Stuttgart pune împreună mai mult de 1200 de bucătari și patiseri din peste 55 de țări, organizați în 89 de echipe (24 de echipe naționale, 19 echipe naționale de juniori, 22 de echipe de catering comunitar, 24 de echipe regionale) și peste 500 de bucătari profesioniști participanți la probe individuale. Vor fi puse la dispoziție, în cadrul competiției, 17 bucătării complet echipate.
Prima participare a României la acest concurs a avut loc în anul 1972 și a fost reprezentată de o echipă mixtă formată din maeștrii bucătari din Capitală și Brașov, condusă la acea vreme de către Dumitru Burtea, Președinte de Onoare al ANBCT și Membru de onoare al World Association of Chefs Societies – WACS.
Aprinderea flăcării IKA a marcat și începutul târgului Intergastra. „Suntem foarte fericiți și mândri că Messe Stuttgart găzduiește pentru a doua oară această competiție internațională de artă culinară de top”, spune Stefan Lohnert, Managing Director al Messe Stuttgart. „Așteptăm cu nerăbdare competiții interesante și momente importante gastronomice cu bucătari din 55 de națiuni – de la prânz la un meniu cu șapte feluri la Chef’s Table.” Această competiție renumită va inspira cu siguranță vizitatorii comerciali ai Intergastra. Târgul pentru industria hotelieră și catering „reprezintă întreaga lume a ospitalității. Este unul dintre primele trei târguri HoReCa din Europa și, cu sălile sale tematice cu toți liderii de piață și furnizorii specialiști, este considerat cel mai important târg comercial pentru industrie.
Dehoga Baden-Württemberg așteaptă, de asemenea, cu nerăbdare duo-ul culinar al târgului comercial și al Jocurilor Olimpice Culinare, care „în calitate de sponsor conceptual și co-creator activ, împreună cu Messe Stuttgart, a reprezentat dezvoltarea cu succes a Intergastra de peste 50 de ani”. spune Fritz Engelhardt, președintele Asociației Hotelurilor și Restaurantelor Dehoga Baden-Württemberg.
Chef Adrian Neag
Credit foto Adina Neag