Lipsa forței de muncă este una dintre provocările importante ale mediului de afaceri brașovean. Un ONG brașovean vine cu o idee nouă pentru a rezolva această situație. Asociația Brașovul Altfel, împreună cu CCI Brașov și PIMM Brașov, desfășoară o campanie de marketing la nivel național, prin care prezintă județul Brașov ca locul în care te poți muta pentru a duce un trai mai bun.
“Milioane de români pleacă din țară, pentru că își doresc o calitate a vieții mai bună. Brașovul a crescut mult, din toate punctele de vedere, și oferă o calitate a vieții comparabilă cu multe dintre comunitățile din vestul Europei. Ideea noastră este să promovăm la nivel național nivelul de trai din județul Brașov și astfel să transmitem românilor noștri că avem și aici ce caută ei, când pleacă afară din țară.
Campania o să fie finanțată din donațiile mediului de afaceri. În prima fază avem nevoie de 15.000 lei pe care îi vom folosi pentru a construi o pagină de internet și un plan de marketing pentru promovarea acestei pagini. Ideea de bază a proiectului este să aducem cât mai mulți vizitatori pe pagina de internet, unde, cei interesați să se mute în județul Brașov, găsesc informații despre viața de aici. În faza a doua demarăm o altă strângere de donații, care să acopere suma necesară campaniei de marketing.
Mă bucur pentru că lângă noi sunt două organizații reprezentative pentru mediul de afaceri brașovean, respectiv Camera de Comerț și Industrie Brașov și Patronatul IMM-urilor din Brașov. Sunt sigur că împreună o să reușim să creștem numărul de angajați din județ.”, a declarat Radu-Valentin Paul, președintele Asociației Brașovul Altfel.
Firmele brașovene duc lipsă serioasă de personal. Mulți dintre marii angajatori au planuri de extindere, dar investițiile lor depind mult de forța de muncă disponibilă sau de planurile care există pentru a crește numărul de angajați. La fel, atunci când o companie caută un loc în care să investească, analizează serios disponibilitatea forței de muncă.
“Suntem în contact permanent cu marii angajatori din județ, iar marea majoritate reclamă lipsa de personal. Aceeași situație înclină serios balanța atunci când firme străine vizitează județul Brașov în procesul de prospectare a unei investiții noi.
Ne-a plăcut ideea Asociației Brașovul Altfel și ne alăturăm acestui demers pentru că scopul nostru este să sprijinim mediul de afaceri local.”, a declarat Daniel Gabor, directorul general adjunct al CCI Brașov.
Economia județului Brașov a crescut mult. Acest lucru înseamnă că și necesarul de forță de muncă este altul. Patronatul IMM-urilor din Brașov este un susținător activ al firmelor mici și mijlocii din județ, astfel că s-au alăturat demersului inițiat de Asociația Brașovul Altfel.
“Cifra de afaceri a județului Brașov a crescut. Spre exemplu, în 2022, am avut cea mai mare creștere procentuală, respectiv 7,9%, din România. Am fost peste București și alte orașe. În mod evident a crescut și numărul de angajați. PIMM Brașov este alături de IMM-urile brașovene și cunoaște bine nevoile acestora. Iar nevoia de forță de muncă este în topul provocărilor pe care le avem. Suntem parte din acest demers de a crește numărul de angajați din județul Brașov și sperăm să obținem rezultate cât mai curând.”, a declarat Eleonora Ion, vicepreședinte PIMM Brașov.
#GazetaBrașovului