Site icon Gazeta Brașovului

Scrisoare deschisa către Primarul Municipiului Brasov d-nul Allen Coliban – „Noaptea? Ca hoții?”

 

Stimate domnule primar,

Aleg să vă transmit această scrisoare deschisă, pentru că eu nu sunt prezentă pe rețelele de socializare, după cum v-am mai spus și cu altă ocazie.

 

La miezul nopții trecute, pe trotuarul de pe Calea București, într-un live pe Facebook,

s-au aflat față în față două persoane: un cetățean, antreprenor, un om simplu care plătește taxe și impozite în acest oraș de 30 de ani, adică eu, și un primar în exercițiu, adică reprezentantul autorității publice locale care, prin semnătura lui, are puterea de a afecta viața și activitatea oricui vrea, adică dumneavoastră. Noaptea, ca hoții, v-ați apucat să-mi demontați panourile publicitare.

 

Acuzațiile publice pe care mi le-ați adus și recunoașterea faptului că din dispoziția dumneavoastră îmi sunt îndepărtate suporturile publicitare din teren reprezintă o dovadă mai mult decât suficientă pentru o nouă plângere penală care, de această dată, intră în sfera de competență a DNA, pentru simplul motiv că ați comis o acțiune abuzivă doar pentru a obține avantaje electorale. Altfel cum puteți explica faptul că v-ați apucat acum, cu două zile înainte de alegeri, să demolați și să-mi distrugeți bunurile societatii? Toate suporturile publicitare din oraș au fost pe poziții în toți anii dumneavoastră de mandat, dar abia acum ați observat că sunt ilegal amplasate? Dar cele ale colegului de partid, Mircea Chiru (firma AMCO), aflat pe lista dumneavoastră de consilieri locali, sunt amplasate exact ca ale mele. El nu comite ilegalități? Sau mi le dați mie jos ca să faceți loc pentru ale lui? Oricum el este cel care deține cel mai mare număr de panouri amplasate pe domeniul public din Brașov.

 

În toți acești ani am avut dialog constant cu Primăria, am participat la întâlnirile pe care le-ați convocat, împreună cu toate firmele de publicitate din oraș care dețin panouri pe domeniul public, și nu ați suflat nicio vorbă despre ilegalități, furt, jaf etc. Mai mult, am achitat la zi taxele pentru amplasamentele mele, ba chiar am și plătit în plus. Așa reiese în urma verificării situațiilor financiare pe care le-am făcut cu colegii dumneavoastră de la Primărie și de la Direcția Fiscală săptămâna trecută.

 

Pe cine păcăliți când vorbiți de ilegalități și jafuri? De ce nu le spuneți oamenilor că, de când sunteți primar, firmele mele au plătit la bugetul local 1.336.741 de lei taxe de ocupare a domeniului public pentru panouri? Am acte, contracte, facturi, martori și corespondență cu Primăria din care reiese că eu am dreptate. Toate acestea le voi depune la dosarul cauzei, pentru că publicul nu este instanță de judecată. Ne vom întâlni de multe ori în fața Onoratei Instanțe, la secția penală, și abia aștept să vă aud explicațiile. În instanță este greu, eu știu bine, pentru că timp de șapte ani am trecut prin calvarul unui proces penal care s-a terminat cu achitare. Susținătorii dumneavoastră de astăzi vântură frânturi dintr-un rechizitoriu făcut de statul paralel al cărui victimă sunt și eu. Ce nu luați în calcul atunci când mă acuzați de ilegalități și de furturi este că eu (și firmele pe care le dețin) am fost controlată, interceptată, urmărită începând din 2012 pe baza unui mandat de siguranță națională pentru terorism, așa cum s-au dat multe în această țară. Domnule primar, dacă aș fi furat un pai, vă spun sigur că m-ar fi prins. Dacă Primăria mi-ar fi dat ceva gratis, s-ar fi descoperit!

 

În toată această campanie electorală m-ați atacat constant, dumneavoastră și susținătorii dumneavoastră, inclusiv din rândul funcționarilor publici, cum ar fi Nicoleta Cirjan și Dragoș Oprea. Partidul dumneavoastră și dumneavoastră personal ați utilizat documente protejate de GDPR din Primărie pentru a crea povești fantasmagorice despre mine. Mi-ați fotografiat locuința, ați făcut publice acte de proprietate personală, mi-ați făcut publice fotografii personale obținute ilegal, toate acestea doar pentru că doriți să rămâneți primar cu orice preț, inclusiv cu prețul dosarelor penale cu care vă alegeți. Nu aveți limite! Și nu aveți nicio fărâmă de respect pentru cetățenii acestui oraș, care vă cad victime fără să înțeleagă de ce. Realizati ca dezvaluind adresa mea de domiciliu, m-ati expus din punct de vedere siguranta? Realizați că ați încălcat chiar si Legea GDPR?

 

Ce v-au făcut clienții mei? Cu ce v-au deranjat firmele mai mici sau mai mari din Brașov care au dreptul să-și facă publicitate? Noi, toți, împreună, formăm comunitatea Brașovului și participăm la dezvoltarea lui. Ceea ce îmi faceți mie puteți face oricui. Dacă nu vă place de cineva, îi puteți desființa gardul, îi puteți ridica mașina, îi puteți revoca autorizația, puteți expropria, puteți tăia, anula, puteți orice. În locul meu, live pe Facebook, de pe Calea București, poate fi orice cetățean, dacă veți fi primar. Asta cred eu că trebuie să înțeleagă toată lumea după întâlnirea noastră nocturnă.

 

Doresc să vă aduc la cunostiință urmatoarele:

 

Autoritățile publice, inclusiv primarii, trebuie să notifice în prealabil societățile comerciale atunci când intenționează să ia măsuri care le afectează drepturile sau proprietățile. În cazul demontării panourilor publicitare stradale, este esențial ca societatea deținătoare a panourilor să fie notificată în prealabil, pentru a avea posibilitatea de a-și exprima punctul de vedere, de a se conforma eventualelor cerințe sau de a lua măsuri necesare pentru protejarea intereselor sale.

 

Această obligație de notificare se bazează pe principiile transparenței și dreptului la apărare, prevăzute de legislația administrativă și procedurală din România. De asemenea, neîndeplinirea acestei obligații poate duce la anularea ordinului respectiv de către instanțele de judecată, dacă se constată că drepturile societății comerciale au fost încălcate.

 

Brașov 07.06.2024

 

Antonie Cristina

 

#GazetaBrașovului

Exit mobile version