Site icon Gazeta Brașovului

Organizația Patronală De Turism Poiana Brașov trage un semnal de alarma asupra modului deficitar în care sunt sincronizate reabilitari/construcții drumuri în anumite perioade ale anului, de către reprezentanții autoritatilor responsabile

Către,

 

Cabinetul Primului Ministru, Ministerul Transporturilor, Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Ministerul Afacerilor Interne, CNAIR

 

Organizația Patronală De Turism Poiana Brașov,

Prin prezenta, dorim sa tragem un semnal de alarma asupra modului deficitar în care sunt sincronizate reabilitari/construcții drumuri în anumite perioade ale anului, de către reprezentanții autoritatilor responsabile.

Drept urmare dorim sa ne manifestam dezacordul în ceea ce privește mutarea traficului, inclusiv cel greu pe Valea Prahovei ca urmare a inițierii lucrărilor pe sectorul de drum Valea Oltului. Acest demers nu face altceva decât sa umilească turiștii dornici de a petrece vacanta în zona Valea Prahovei/Poiana Brașov, în perioada vârfului de sezon de vară, nevoiți sa stea ore în șir în trafic pe DN1 din cauza supraaglomerarii acestei rute, oricum celebra pentru fluxul intens, mai ales in perioadele concediilor. Lunile Iulie/August sunt luni de concediu atât pentru cetățenii români cât și pentru cetățenii străini. De ce nu se tine cont de acest aspect atât de important și ajungem mereu în punctul de a ne face de rușine? De ce ajungem sa schimbam planurile de vacanta pentru simplul fapt ca se sta prea mult în trafic?

Suntem conștienți și de importanta acestor lucrări care se impun însă suntem în egala măsură convinși că dacă se iau în calcul aceste aspecte la momentul potrivit si se coreleaza cu masuri adecvate, se pot evita atât pierderile financiare cauzate agentilor economici care își desfășoară activitatea în domeniul turismului cât și stresul și umilința indurate de cetatenii care nu își doresc altceva decât sa își petreacă concediul în România, fie ei turiști străini sau români.

Și dacă tot ați luat aceste decizii va sugeram sa identificati urgent alternative pentru devierea traficului greu pe alte rute decât DN1 cu stabilirea unui orar care sa protejeze traficul turistic.

Remarcam ca, dacă la nivel declarativ toată lumea vorbește despre turism și încearcă sa se asocieze cu anumite realizări în domeniu, atunci când este vorba de susținere, organizare, eficientizare, în fapt lucrurile stau cu totul diferit iar acțiuni întreprinse, ca cea la care ne referim, nu fac altceva decât sa dezvaluie lipsa interesului sau a viziunii pentru acest DOMENIU DE INTERES NATIONAL!

 

Va multumim pentru intelegere, decizii rapide si masuri favorabile, in sensul celor prezentate.

 

#GazetaBrașovului

 

Exit mobile version