Veronica Dragalin, procurorul-șef al Procuraturii Anticorupție (PA) din Republica Moldova, și-a anunțat demisia în dimineața zilei de 19 februarie 2025. Decizia sa vine ca reacție la un proiect de lege propus de 29 de deputați, care prevede comasarea PA cu Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) într-o nouă structură denumită Procuratura Anticorupție și Combaterea Crimei Organizate (PACCO). 
Într-un mesaj video adresat cetățenilor și deputaților, Dragalin a declarat: “Astăzi am depus cererea de demisie către procurorul general, cu speranța că această inițiativă legislativă nu va merge înainte. Lupta pentru integritate, responsabilitate și transparență trebuie să continue. Am încredere în curajul celor care rămân angajați în această cauză. Munca noastră nu se încheie aici.” 
Dragalin a criticat proiectul de lege, afirmând că acesta reprezintă “un atac asupra sistemului de justiție” și că subminează progresul realizat în combaterea corupției la nivel înalt. Ea a avertizat că adoptarea acestei legi ar putea compromite independența justiției și ar slăbi capacitatea țării de a trage la răspundere penală pe cei care încalcă legea, inclusiv pe cei aflați la putere. 
Proiectul de lege privind comasarea procuraturilor specializate a fost înregistrat în Parlament pe 12 februarie 2025 și a generat dezbateri intense atât în spațiul public, cât și în rândul instituțiilor de drept. Autorii inițiativei susțin că noua structură va combate mai eficient corupția politică și crima organizată. 
Cu toate acestea, Procuratura Anticorupție a criticat inițiativa, avertizând că lichidarea procuraturilor specializate și crearea unei noi instituții ar putea duce la creșterea criminalității, inclusiv a corupției la nivel înalt. Într-o scrisoare transmisă autorităților și instituțiilor europene, Dragalin a subliniat că proiectul de lege ar putea anula munca depusă până acum în investigarea corupției la cele mai înalte niveluri. 
Cererea de demisie a Veronicăi Dragalin a fost înaintată procurorului general, Ion Munteanu. Rămâne de văzut cum va evolua situația și dacă inițiativa legislativă va fi adoptată de Parlament.
În urma demisiei Veronicăi Dragalin din funcția de șefă a Procuraturii Anticorupție (PA) din Republica Moldova, anunțată pe 19 februarie 2025, au apărut diverse reacții din partea oficialilor și a societății civile.
Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a declarat că rezultatele PA în combaterea corupției la nivel înalt au fost nesatisfăcătoare și că instituția nu a răspuns așteptărilor societății. El a subliniat necesitatea creării unei procuraturi specializate care să lupte eficient împotriva crimei organizate și a corupției politice. 
Proiectul de lege care prevede comasarea PA cu Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) într-o nouă structură, denumită Procuratura Anticorupție și Combaterea Crimei Organizate (PACCO), a generat dezbateri intense. Susținătorii inițiativei consideră că noua structură va combate mai eficient corupția și crima organizată, în timp ce criticii avertizează că aceasta ar putea duce la creșterea criminalității și ar compromite independența justiției. 
Într-un mesaj video adresat cetățenilor și deputaților, Dragalin a afirmat că proiectul de lege reprezintă “un atac asupra sistemului de justiție” și că subminează progresul realizat în combaterea corupției la nivel înalt. Ea și-a exprimat speranța că demisia sa va determina legiuitorii să reevalueze inițiativa legislativă. 
Cererea de demisie a Veronicăi Dragalin a fost înaintată procurorului general, Ion Munteanu. Rămâne de văzut cum va evolua situația și dacă proiectul de lege privind comasarea procuraturilor specializate va fi adoptat de Parlament.