Site icon Gazeta Brașovului

Adrian Veștea – mișcare politică inteligentă ?

Am rămas surprins de anunțul făcut pe Facebook, atât de către Adrian Veștea, Președintele Consiliului Județean Brașov, cât și de anunțul fostului viceprimar al Municipiului Brașov, Costel Mihai, prin care primul, anunța faptul că l-a angajat pe al doilea pe post de consilier personal la Consiliul Județean Brașov.

Am rămas surprins din două motive. Primul e acela că eu, urmărind cariera lui Adrian Veștea, și ajungând la concluzia că este într-adevăr un om politic, și aici nu spun asta în sens peiorativ, ci într-un sens apropiat de definiția și condițiile apropierii dintre cele două cuvinte – „om politic”, un om politic care are foarte dezvoltate două calități clare, printre multe altele. Leadership-ul și managementul. Și un bun manager întotdeauna angajează oameni care pot aduce profit dacă ar fi vorba de o companie, sau care aduc un plus de imagine, organizare, fonduri investiționale de la guvern sau UE, etc. când este vorba de politică. Am rămas, repet, surprins pentru că trăiam convins că echipa din jurul lui Adrian Veștea, și care bănuiesc că funcționează perfect, are nevoie de Mihai Costel.

Al doilea motiv al surprinderii mele este acela că … Mihai Costel. Fost PD, fost PD-L, actual PMP, om un pic controversat, apare într-o seară de iunie 2021, după 9 luni de la momentul la care a pierdut alegerile locale și 6 luni de la momentul la care pierderea alegerile generale pentru PMP la Brașov, din postura de viceprimar al municipiului Brașov, și anunță că a bătut palma cu Adrian Veștea pentru a lucra cu acesta ca consilier personal la Consiliul Județean Brașov.

Și fiind dublu surprins de această asociere nou apărută pe piața politică brașoveană, am ajuns la o concluzie. Intermediară.

Adrian Veștea este un politician cu o experiență foarte mare. Și este o persoană intuitivă. El știe că colaborarea cu USR PLUS atât la nivel național, cât și la nivel local e vremelnică. Pentru că în 2024 urmează alegeri. Și europarlamentare, și locale, și generale, și pentru președinte. Patru rânduri de alegeri! Cu patru campanii electorale. Pe care va trebui să le coordoneze local. În altă ordine de idei, e conștient de faptul că pe plan local, dacă Allen Coliban și USR PLUS ajung să administreze bine Primăria Brașov, și implicit orașul Brașov, pot pune probleme mari PNL-ului. Un PNL care va fi erodat din cauza guvernării. Și pentru a face o figură frumoasă, are nevoie să se organizeze bine pe plan local și județean. Și pentru asta are nevoie și de PMP, în forma în care e, pentru a-l aduce aproape în strategia PNL-ului pentru alegerile din 2024. În cazul ăsta Mihai Costel se poate dovedi un „angajat” sau consilier valoros, fiind capabil într-o anumită măsură, să capaciteze oameni în jurul său.

 

Dan Vâju

#gazetabrasovului

gazetabrasovului.ro

Exit mobile version