Săptămâna care tocmai a trecut a venit cu recunoașterea oficială că varianta Delta, sau tulpina indiană este în circulație comunitară în România. Declarația autorităților dă de înțeles faptul că circulația este limitată doar într-o anumită zonă a țării, dar există posibilitatea ca aceasta tulpină să să fi ajuns la circulație intracomunitară națională, dat fiind faptul că autoritățile nu au depus eforturi pentru a limita circulația ei.
Acest lucru îl datorăm faptului că testăm foarte puțin și secvențiem și mai puțin.
În contrast, Marea Britanie realizează în prezent 50% din secvenţierile genomice cu privire la detecţia noilor tulpini SARS-CoV-2 din întreaga lume şi a depăşit 500.000 de confirmări ale tuturor variantelor aflate în circulaţie. În perioada 26 iunie – la zi, Marea Britanie a descoperit pe teritoriul său 11.124 de cazuri de infectare cu tulpina Delta, după alte 13.430 de cazuri identificate în prima jumătate a lunii iunie. Astfel, cercetătorii din Marea Britanie au calculat că infectările cu tulpina indiană reprezintă 98,7% dintre noile cazuri.
Vaccinarea este soluția dat fiind faptul că oferă o protecție ridicată față de formele grave ale bolii, iar formele ușoare nu au nevoie de spitalizare. Vaccinul are capacitatea de a transforma un caz grav sau letal într-un ca asimptomatic și ușor.
Cererea de vaccin crește exponențial în țările care anticipează valul 4 al pandemiei.
Specialiștii prognozează că în luna septembrie va debuta valul patru în România, și dacă ritmul de vaccinare rămâne cel de acum, România va avea doar 30% din populație imunizată cel puțin cu o singură doză.
#gazetabrasovului
gazetabrasovului.ro