Site icon Gazeta Brașovului

SUA – Fiscul American plătește începând de astăzi 15 Miliarde de $ conform programului „ First Child Tax Credit Payments To Families”

Trezoreria SUA și Serviciul de Venituri Interne au anunțat joi dimineață că familiile a aproape 60 de milioane de copii primesc 15 miliarde de dolari în plăți lunare în cadrul recentului credit pentru copii – una dintre inițiativele majore de combatere a sărăciei din Planul american de salvare propus de către președintele Joe Biden în luna martie.

 

Planul de salvare al administrației Biden a extins creditul fiscal pentru copii de la 2.000 USD pe copil anul trecut la 3.600 USD pentru fiecare copil cu vârsta sub 6 ani în 2021, și la 3.000 USD de la 2.000 USD pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 6 și 17 ani.

 

Deși familiile așteaptă de obicei până la sezonul de depunere a impozitelor pentru a solicita creditul, fiscul american spune că trimite anul acesta jumătate din creditul fiscal pentru copii din 2021 în plăți lunare.

 

Familiile ar trebui să continue să primească plăți până la data de 15 a fiecărei luni pentru tot restul anului și sunt eligibile să solicite restul creditului pe declarațiile fiscale 2021 pe care le depun primăvara viitoare.

 

Persoanele eligibile sunt cele care câștigă până la 75.000 de dolari pe an, capii de familie cu câștiguri de până la 112.500 de dolari pe an, și familii cu venitul comun de până la 150.000 de dolari pe an sunt eligibili să primească suma totală a creditului.

 

IRS folosește informații din declarațiile fiscale din 2019 sau 2020 sau formularul online al agenției pentru a determina eligibilitatea; familiile eligibile care nu au depus niciun impozit sau nu s-au înscris deja pot primi plăți lunare sporite pentru a le recupera lunile precedente, odată ce s-au înscris.

 

„ Pentru prima dată în istoria națiunii noastre, familiile americane care lucrează primesc plăți lunare de scutire de impozite pentru a contribui la achitarea elementelor esențiale, cum ar fi vizitele medicului, rechizite și produse alimentare”, a declarat secretarul Trezoreriei Janet Yellen într-o declarație de joi, adăugând că acesta este un „pas major” în reducerea sărăciei copiilor.

 

4.380 dolari. Acesta este beneficiul mediu pe care peste 90% din familiile cu copii îl vor primi în cadrul creditului extins, potrivit Centrului pentru Politici Fiscale.

 

Experții au avertizat familiile să aibă grijă să opteze pentru credit chiar dacă nu sunt siguri de eligibilitatea lor, mai ales că IRS folosește declarațiile pe veniturile din anii anteriori pentru a trimite plăți și a verifica eligibilitatea. „Luați banii dacă vi se oferă, dar fiți foarte, foarte conștienți de faptul că nu este vorba de bani de stimulare și va trebui să plătiți acest lucru dacă nu sunteți îndreptățiți să-i primiți, când va veni momentul să depuneți declarațiile fiscale”, a spus Adam Markowitz , un consultant fiscal și contabil public certificat în Florida.

 

#GazetaBrasovului

gazetabrasovului.ro

Exit mobile version