Site icon Gazeta Brașovului

Facebook-ul, interzis pe teritoriul Rusiei începând de astăzi. Moscova acuză gigantul tech de încălcarea drepturilor omului

Autoritatea de reglementare a mass-media din Rusia, Roskmnadzor, a anunțat vineri, 25 februarie, că va fi restricționat accesul la Facebook pe teritoriul Rusiei.

Roskmnadzor va tăia accesul rușilor la Facebook de azi, 25 februarie. Autoritatea amintită invocă o decizie a procurorilor care au acuzat gigantul tehnologic american Meta că a încălcat „drepturile fundamentale ale omului” prin blocarea conturilor rusești, inclusiv pe cele ale marilor agenții de presă, scrie Rusia Today.

Măsura vine după o zi de când Facebook, deținut de compania Meta, a limitat accesul la conturile oficiale ale a patru instituții media ruse (și agenția de știri RIA).

Oficialii ruși susțin că Facebook a „cenzurat” mass-media rusă de circa 23 de ori din octombrie 2020. Reprezentanții Autorității de reglementare susțin că Meta a încălcat legea rusă și că a ignorat să explice de ce a recurs la respectivele blocări.

Parchetul general al Rusiei a declarat azi, într-un comunicat, că rețeaua de socializare ar constitui un „accesoriu” pentru încălcarea dreptului cetățenilor ruși la libertatea de informare, dar și că Facebook a „restricționat ilegal” accesul la informații „semnificative din punct de vedere social” prin acțiuni „discriminatorii” împotriva mass-mediei ruse, mai arată sursa citată.

 

Exit mobile version