Site icon Gazeta Brașovului

Lucian Pătrașcu, PSD Brașov – „ Coliban scumpește biletul de transport în comun cu 60 % ”

 

Aceste măsuri trebuie să ia în considerare o serie de factori absolut necesari în vederea concretizării unui transport public ce poate fi considerat o alternativă concretă la mașinile personale.

 

Așa cum am arătat la începutul lunii decembrie 2022, compensarea în totalitate a transportului public local de către primărie ar oferi tuturor brașovenilor gratuitate la transportul in comun. O serie de calcule pragmatice ne indică faptul că o creștere a subvenției transportului public din partea Primăriei Brașov de la 100 de milioane de lei, cât este în prezent, la 140 de milioane de lei, cât reprezintă subvenția la care adăugăm venitul obținut din vânzarea de titluri de călătorie, ar putea duce la gratuitatea transportului public în comun în Municipiul Brașov.

 

Cu toate acestea, primarul Coliban, utilizând o serie de calcule care sfidează bunul simț și sabotează reducerea poluării, reducerea traficului auto și presiunea de pe locurile de parcare, ajunge la concluzia că biletele de călătorie de transport public în comun din Brașov trebuie scumpite de la 2,5 lei cât costă acum, la 4 lei, adică cu 60 %.

 

Dorind să pară o măsură care stimulează cetățenii, Allen Coliban scade prețul abonamentelor lunare de la 85 de lei în prezent, la 80 de lei, adică cu 6 %, și cel al abonamentelor de o zi de la 12 lei în prezent, la 10 lei, adică cu 20 %.

 

Brașovenii, pe bună dreptate, îmi spun de fiecare dată când mă întâlnesc, că această situație este strigătoare la cer. O scumpire absolut nejustificată cu 60 % a biletelor de călătorie pe transportul în comun NU VA STIMULA UTILIZAREA acestui gen de transport.

Dimpotrivă! Brașovenii vor utiliza în continuare autoturismele personale! Brașovenii își vor pierde timpul lor prețios stând în ambuteiaje sau căutând locuri de parcare arătând cu degetul administrația publică locală!

Se vede de departe faptul că primarul Coliban nu înțelege politicile sociale, că nu este ancorat în realitatea cotidiană și că ignoră cu desăvârșire nevoile brașovenilor.

Administrația USR se remarcă doar prin incompetența, lipsa de profesionalism și lipsa de implicare, lucruri care sunt împotriva intereselor Brașovului.

 

Subprefect Lucian Pătrașcu, președintele Organizației Municipale a PSD Brașov

 

#GazetaBrasovului

Exit mobile version