Site icon Gazeta Brașovului

Din luna mai începe programul piețelor volante în 5 cartiere ale Brașovului / În funcție de cerere, programul va fi extins / Vezi locul și programul de funcționare al piețelor volante

 

„După ce anul trecut ne-am asigurat că în piețele brașovene au acces, în primul rând, adevărații producători, din acest an ducem acești producători și în cartierele în care nu există piețe agroalimentare. În prima etapă vizăm 5 cartiere, în care vom amenaja, în fiecare sâmbătă, piețe volante, în care se vor găsi doar legume, fructe și alte produse agroalimentare vândute  în primul rând de producători. Pentru a fi siguri de acest lucru, avem deja parteneriat cu două asociații de producători, din Stupini și din zona Târgoviște, și suntem foarte avansați pentru a încheia un parteneriat cu producătorii din zona Dăbuleni, care, deși sunt cunoscuți mai mult pentru pepeni, au și o ofertă foarte variată de legume. În funcție de cererea care va exista, în anumite cartiere, aceste piețe volante vor avea un program săptămânal”, au precizat autoritățile.

 

Piețele volante vor avea o structură itinerantă, în fiecare sâmbătă în alt cartier, și vor pune la dispoziția producătorilor 15 spații de vânzare, formate din tarabe și corturi. Ele vor fi organizate în Răcădău – Parcul Trandafirilor; Șchei – Piața Unirii; Triaj, proximitatea capătului RATBV; Stupini, pe spațiul din vecinătatea școlii generale; Noua, pe platforma de pe str. Levănțicăi.

 

Programul lor de funcționare va fi în fiecare sâmbătă, între orele 9:00-16:00, pe perioada sezonului agricol, adică mai-octombrie.

Programul pentru prima lună de funcționare este următorul:

Calendarul fiecărei luni va fi comunicat în luna precedentă. Cu o săptămână înainte de amplasare, pe site-ul www.pietepublice.ro va fi disponibilă lista producătorilor participanți, precum și produsele cu care vor veni aceștia.

 

Caracteristicile acestor piețe volante, organizate sub forma unor „Târguri de producători” sunt următoarele:

 

  1. sunt piețe de o zi, comerțul temporar fiind esența acestor structuri;
  2. sunt destinate producătorilor din domeniul agricol și agroalimentar;
  3. favorizează în principal lanțurile scurte de aprovizionare;
  4. sunt poziționate astfel încât să aducă produse autentice cât mai aproape de cetățean.

 

#GazetaBrasovului

 

Exit mobile version