Site icon Gazeta Brașovului

Lucian Patrașcu, PSD Brașov – „Primăria Brașov trebuie să sprijine persoanele vulnerabile”

 

Plecând de la inițiativa Guvernului României, care a adoptat o hotărâre la finalul anului 2022 pentru acordarea unor ajutoare financiare, consider că pe plan local trebuie să creăm propriul sistem de ajutorare, coordonat prin intermediul Direcției de Asistență Socială. Astfel,  propun Primăriei Brașov un sistem de vouchere prin care să putem acorda un sprijin financiar de 600 de lei pe an, defalcat în 12 rate a câte 50 de lei, din bugetul local, pentru persoanele din categoriile vulnerabile.

Scopul acestui program este de a răspunde nevoilor comunității, asigurând sprijin în fața inflației galopante și a creșterii prețurilor, pentru a îmbunătăți calitatea vieții pentru cei aflați în situații de vulnerabilitate.

Pot beneficia de acest program brașovenii aflați în dificultate, inclusiv pensionarii și persoanele care primesc indemnizații în baza legilor speciale, cu condiția ca veniturile lor lunare nete să nu depășească suma de 1800 sau 2000 de lei.

Astfel, beneficiarii programului pot fi persoane cu domiciliul în Municipiul Brașov încadrate în următoarele categorii:

În plus, autoritățile pot selecta anumite magazine alimentare în care aceste vouchere pot fi utilizate în schimbul alimentelor. Această inițiativă are scopul de a contribui la asigurarea unui sprijin real și eficient pentru cei care au nevoie în comunitatea noastră, consolidând astfel legăturile dintre cetățeni și administrația locală.

Primăria Brașov trebuie să sprijine persoanele vulnerabile. Are această datorie în spiritul echității sociale. Acordarea acestor vouchere reprezintă un efort mic pentru bugetul local, dar poate fi un ajutor nesperat pentru brașovenii aflați în dificultate.

 

Subprefect Lucian Patrașcu, președintele Organizației Municipale  PSD Brașov

 

 

Exit mobile version